Επίσκεψη και ευχαριστίες Πέτροβιτς στο πλήρωμα του πυροσβεστικού ελικοπτέρου

Επίσκεψη και ευχαριστίες Πέτροβιτς στο πλήρωμα του πυροσβεστικού ελικοπτέρου

Στον κρατικό αερολιμένα «Δημόκριτος» της Αλεξανδρούπολης βρέθηκε σήμερα, Παρασκευή, 13 Οκτωβρίου 2017, ο Αντιπεριφερειάρχης Έβρου Δημήτριος Πέτροβιτς, προκειμένου να ευχαριστήσει το πλήρωμα του πυροσβεστικού ελικοπτέρου που προσέφερε τις υπηρεσίες του στην περιοχή κατά τη φετινή αντιπυρική περίοδο.

Ο κ. Πέτροβιτς ανέφερε κατά τις δηλώσεις του πως «Η φετινή αντιπυρική περίοδος κλείνει με θετικά μόνο αποτελέσματα, καθώς δεν είχαμε σοβαρές συνέπειες από τις πυρκαγιές. Όλος ο μηχανισμός της Πολιτικής Προστασίας δούλεψε συντονισμένα και αποτελεσματικά. Σήμερα βρίσκομαι στο χώρο του αεροδρομίου για να ευχαριστήσω ως Πρόεδρος του Συντονιστικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας της Περιφερειακής Ενότητας Έβρου το πλήρωμα του πυροσβεστικού ελικοπτέρου που, αν και φέτος άργησε να αφιχθεί, εντούτοις πραγματοποίησε περίπου 600 ρίψεις με ευστοχία και αποτέλεσμα. Υπάρχει πράγματι συνεννόηση και συνεργασία στο σύνολο του μηχανισμού που εργάζεται για την Πολιτική Προστασίας και αυτό το φαίνεται στην πράξη. Λειτουργούμε στη λογική του προλαμβάνειν και όχι του θεραπεύειν».

Ο Αντιπεριφερειάρχης Έβρου ευχαρίστησε, επίσης, την ηγεσία και τα στελέχη της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, τον Αερολιμενάρχη και τα στελέχη του κρατικού αερολιμένα «Δημόκριτος», τα μέλη του Συντονιστικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας της Περιφερειακής Ενότητας Έβρου, καθώς χάρη στη συντονισμένη προσπάθεια όλων η αντιπυρική περίοδος του 2017 κλείνει με θετικό πρόσημο.

Στο αεροδρόμιο παρευρέθηκαν ο Διοικητής της Περιφερειακής Πυροσβεστικής Διοίκησης Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, Αρχιπύραρχος Ναθαναήλ Ρήγας, ο Διοικητής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Αλεξανδρούπολης, Αντιπύραρχος Κωνσταντίνος Κούκουρας, και ο Αερολιμενάρχης του κρατικού αερολιμένα «Δημόκριτος» της Αλεξανδρούπολης Στέλιος Ζαντανίδης.