ΣΑΛΟΣ και έντονες αντιδράσεις από τη διαφήμιση του JUMBO με το gay ζευγάρι

ΣΑΛΟΣ και έντονες αντιδράσεις από τη διαφήμιση του JUMBO με το gay ζευγάρι

Ποικίλες ΚΑΙ ΑΠΟΛΥΤΑ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΜΕΝΕΣ αντιδράσεις έχει προκαλέσει η νέα προκλητική και απαράδεκτη διαφημιστική καμπάνια της γνωστής εταιρείας παιχνιδιών Jumbo, που όπως φαίνεται ήταν έτοιμη και μόλις ψηφίστηκε ο νόμος για την αλλαγή φύλου στα 15 χρόνια, βγήκε στον “αέρα”. Ήδη  ο Σύλλογος Ανεξάρτητων Γονέων και Κηδεμόνων Αττικής Καταγγέλλει την γνωστή εταιρεία στην αρμόδια αρχή, Επιτροπή Ελέγχου Επικοινωνίας ζητώντας εγγράφως να «κατέβει» η διαφήμιση.

Η απαράδεκτη διαφήμιση επειδή τα Jumbo είναι καταστήματα παιχνιδιών και τα επισκέπτονται μικρά παιδιά που φυσικά βλέπουν και τις διαφημίσεις της συγκεκριμένης αλυσίας, με σύνθημά της «η Δημοκρατία της Χαράς» παρουσιάζει δύο μεσήλικες άντρες gay ζευγάρι να ψωνίζουν μαζί από την γνωστή εταιρεία. Δεδομένου ότι τα Jumbo απευθύνονται σε μικρά παιδιά πολλοί θεωρούν την διαφήμιση προκλητική και επικίνδυνη για την ψυχολογία των ανήλικων.

Ανάμεσα σε αυτούς είναι ο Σύλλογος Ανεξάρτητων Γονέων και Κηδεμόνων Αττικής που Καταγγέλλει την γνωστή εταιρεία στην αρμόδια αρχή, Επιτροπή Ελέγχου Επικοινωνίας ζητώντας εγγράφως να «κατέβει» η διαφήμιση. Να θυμίσουμε ότι στο παρελθόν είχε απαγορευτεί να παίζει στην τηλεόραση διαφήμιση του Jumbo με πρωταγωνίστρια την Άντζελα Δημητρίου και με το σλόγκαν «Χτύπα Σαν Άντρας» έπειτα από Καταγγελία της Γ.Γ Ισότητας Φίλων.

Ο Πρόεδρος Ανεξάρτητων Γονέων και Κηδεμόνων Αττικής κύριος Ντίνος Θεοδωρίδης αναφέρει στο Label News:

«Ο σύλλογος Ανεξάρτητων Γονέων και Κηδεμόνων Αττικής Καταγγέλλει την διαφήμιση του Jumbo στην οποία προβάλλονται δύο άντρες να είναι μαζί ως φυσιολογικό ζευγάρι. Θεωρούμε πως είναι ανεπίτρεπτο για μια διαφήμιση που απευθύνεται σε παιδιά να δίνει τέτοια παραδείγματα κάτι αφύσικου να παρουσιάζεται ως φυσιολογικό.

Τι παραδείγματα δίνουμε στα παιδιά μας, ότι όταν μεγαλώσουν θα πρέπει να γίνου gay; Τι εξηγήσεις να δώσω στον ανήλικο γιο μου όταν με ρωτήσει γιατί είναι μαζί αυτοί οι άντρες και όχι με κοπέλες;

Ζητούμε από την Επιτροπή Ελέγχου Επικοινωνίας να επέμβει άμεσα ώστε να κατέβει αυτή η χυδαία και άκρως επικίνδυνη διαφήμιση που θέτει σε συναγερμό την ελληνική παραδοσιακή οικογένεια.»

Ο Πρόεδρος Ανεξάρτητων Γονέων και Κηδεμόνων Αττικής

Ντίνος Θεοδωρίδης

Πηγή: Labelnews.gr