Συνελήφθη για φακελάκι γιατρός, Καθηγητής Πανεπιστημιακής Κλινικής του Νοσοκομείου Αλεξανδρούπολης

Συνελήφθη για φακελάκι γιατρός, Καθηγητής Πανεπιστημιακής Κλινικής του Νοσοκομείου Αλεξανδρούπολης

Συνελήφθη χθες βράδυ για φακελάκι, από τη Διεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων της αστυνομίας, γιατρός του νοσοκομείου Αλεξανδρούπολης, Καθηγητής Πανεπιστημιακής Κλινικής, μετά από καταγγελία ασθενούς ότι του ζήτησε χρήματα για να τον χειρουργήσει. 

Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες του ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο γιατρός οδηγήθηκε στην εισαγγελία προκειμένου να του απαγγελθεί το κατηγορητήριο και να κινηθεί στη συνέχεια η προβλεπόμενη ποινική από τη Δικαιοσύνη και πειθαρχική διαδικασία από τις αρμόδιες υπηρεσίες του ΠΓΝΑ και του υπουργείου Υγείας.

Ο διοικητής του Νοσοκομείου Δημήτρης Αδαμίδης μιλώντας για το θέμα στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, τόνισε: «Υπάρχουν αναφορές για χρηματισμό, ωστόσο η μεγάλη πλειονότητα των ασθενών που είναι θύματα εκβιασμού, μπροστά σ’ ένα χειρουργείο λιγότερο ή περισσότερο επικίνδυνο, δεν τολμούν να προχωρήσουν σε επώνυμη καταγγελία φοβούμενοι ότι δεν θ’ αντιμετωπιστεί σωστά το πρόβλημα υγείας τους». Ο ίδιος τονίζει ότι η απάντηση τόσο της διοίκησης όσο και του υπουργείου, στις ανησυχίες των ασθενών ως προς την αντιμετώπιση που θα έχουν την επομένη της καταγγελίας τους, είναι ότι «εγγυούμαστε την ασφαλή αντιμετώπιση του ασθενούς από γιατρό ίδιας ειδικότητας στο ίδιο νοσοκομείο ή σε άλλο νοσοκομείο. Εάν ο ασθενής επιθυμεί να χειρουργηθεί στο ίδιο νοσοκομείο, το αναλαμβάνει η διοίκηση, εάν για λόγους ψυχολογικούς επιλέξει να χειρουργηθεί σε άλλο νοσοκομείο τότε ο υπουργός αναλαμβάνει να τον παραπέμψει κατά προτεραιότητα σ’ ένα άλλο νοσοκομείο της χώρας και να χειρουργηθεί εκεί ασφαλώς».

Τέλος ο διοικητής του ΠΓΝΑ υπογραμμίζει πως «ευτυχώς δεν είναι όλοι οι γιατροί διεφθαρμένοι, υπάρχει και μεγάλος αριθμός γιατρών που κάνουν τη δουλειά τους ευσυνείδητα και με τελείως επιστημονικό τρόπο». Διαβεβαιώνει δε ότι «σε κάθε περίπτωση είναι θωρακισμένος αυτός ο οποίος κάνει την καταγγελία», συγχαίρει «αυτούς που βρήκαν το θάρρος και την έκαναν γιατί έτσι μόνο θα σπάσει το απόστημα και θα το καθαρίσουμε». Τέλος, διαμηνύει πως «το υπουργείο και η διοίκηση θα φανούν αμείλικτοι σε τέτοια περιστατικά – όποιος έχασε τον ύπνο του δικαίως τον έχασε».

Οι πληροφορίες μας από κύκλους του νοσοκομείου αναφέρουν ότι κατά του συγκεκριμένου γιατρού, Καθηγητή Πανεπιστημιακής Κλινικής που θεωρείται και είναι από τους κορυφαίους στον τομέα του και έχει αναπτύξει και συγγραφική δράση, είχαν υπάρξει καταγγελίες που ήταν όμως προφορικές. Η έγγραφη καταγγελία του ασθενή όμως… άνοιξε τα μάτια και έλυσε τα χέρια των αστυνομικών της Διεύθυνσης Εσωτερικών Υποθέσεων και προχώρησαν άμεσα στην σύλληψη του.