Δημοσχάκης: Τα ευχολόγια και οι διαπιστώσεις δεν “θεραπεύουν” το Κ.Υ.Σαμοθράκης

Δημοσχάκης: Τα ευχολόγια και οι διαπιστώσεις δεν “θεραπεύουν” το Κ.Υ.Σαμοθράκης

Μόνο ευχοιλόγια και διαπιστώσεις περιείχε η απάντηση που έδωσε το Υπουργείο Υγείας στην Γραπτή Ερώτηση που κατέθεσε ο Βουλευτής Έβρου της Νέας Δημοκρατίας και Επίτιμος Αρχηγός της ΕΛ.ΑΣ, Αναστάσιος  Δημοσχάκης, αναφορικά με τα λειτουργικά προβλήματα και τις ελλείψεις του Κέντρου Υγείας Σαμοθράκης, μια δομή υγείας που δέχτηκε βαρύ πλήγμα μετά το τελευταίο ακραίο καιρικό φαινόμενο.

Η συγκεκριμένη Γραπτή Ερώτηση ήρθε ως συνέχεια της υπ’αριθμ 4761 Ερώτησης (βλ.εδώ) καθώς και της υπ’άριθμ 1985 (βλ.εδώ) Κοινοβουλευτικής Αναφοράς, ενέργειες με κοινό στόχο την λειτουργική αναβάθμιση του Κέντρου Υγείας Σαμοθράκης αλλά και τον χαρακτηρισμό του ως Άγονο Τύπου Ά’.

Η επόμενη μέρα της καταστροφής βρήκε τους κατοίκους της Σαμοθράκης ουσιαστικά χωρίς ιατρική περίθαλψη καθώς το Κέντρο Υγείας πλημμύρισε, καταστράφηκε ιατροφαρμακευτικό υλικό κι εξοπλισμός, αποτελειώνοντας κι αυτές τις ελάχιστες παροχές υγείας που διέθετε το Νησί.

Στην απάντησή του το Υπουργείο επαναλαμβάνει το μοτίβο των προηγούμενων απαντήσεων του στις οποίες παρατίθενται μόνο οι προθέσεις, η καταγραφή των προβλημάτων, η δρομολόγηση της εξασφάλισης των χρηματοδοτικών εργαλείων αλλά τίποτα πεπραγμένο. Η απάντηση ότι το συγκεκριμένο Κ.Υ. δεν μπορεί να ενταχθεί στο Εθνικό Δίκτυο Τηλεϊατρικής γιατί ήταν μια πράξη που αφορούσε αποκλειστικά άλλη Υγειονομική Περιφέρεια υπογραμμίζει την έλλειψη αποφασιστικότητας στην εφαρμογή ουσιαστικών λύσεων.

Η Σαμοθράκη περιμένει με αξιοπρέπεια την πρακτική εφαρμογή των κυβερνητικών προθέσεων ενώ οι κάτοικοί της εξακολουθούν να καταφεύγουν στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης για ιατρική περίθαλψη όταν η ακτοπλοϊκή σύνδεση και οι καιρικές συνθήκες το επιτρέπουν.

Ακολουθεί ο σύνδεσμος με την Αναφορά:

http://www.parliament.gr/UserFiles/c0d5184d-7550-4265-8e0b-078e1bc7375a/10085691.pdf

Ακολουθεί ο σύνδεσμος με την Απάντηση:

http://www.parliament.gr/UserFiles/67715b2c-ec81-4f0c-ad6a-476a34d732bd/10199760.pdf