Διδυμότειχο: Το καφενείο που θα έκανε στέκι ο Θόδωρος Πάγκαλος

Διδυμότειχο: Το καφενείο που θα έκανε στέκι ο Θόδωρος Πάγκαλος

Έναν ευρηματικό τίτλο βρήκε ο ιδιοκτήτης καφενείου στο Διδυμότειχο, που βρίσκεται στον περιφερειακό δρόμο της πόλης για την Ορεστιάδα και στη σκιά του πανέμορφου κάστρου. “Μαζί τα φάγαμε” γράφει η ταμπέλα του καφενείου-ουζερί και φυσικά όχι μόνο όσοι συχνάζουν εκεί αλλά και οι περαστικοί, κάνουν ποικίλα σχόλια.

Η συγκεκριμένη φράση ανήκει ως γνωστόν στον πρώην υπουργό του ΠΑΣΟΚ Θόδωρο Πάγκαλο και φυσικά αν ζούσε στην  “πόλη των κάστρων” θα αποτελούσε το αγαπημένο του στέκι. Αν μάλιστα έχει και κατσίκια ψημένα, που είναι η αδυναμία του και τα… καταβροχθίζει όποτε πάει σε ταβέρνες του υπολοίπου Αττικής όπου εκλέγονταν, δεν θα ξεκολλούσε απο εκεί.

Εδώ που τα λέμε πάντως, για τον Πάγκαλο ισχύει το περίφημο “δεν δικαιούται δια να ομιλεί” που έλεγε ο συγχωρεμένος Μένιος Κουτσόγιωργας, μια που ήταν και αυτός μέλος του πολιτικού συστήματος που έφερε την Ελλάδα στην χρεοκοπία. Αλλά για πολλούς συμπατριώτες μας (ας είμαστε ειλικρινείς) το “μαζί τα φάγαμε” που είπε φυσικά και ισχύει. Γιατί δεν έτρωγαν μόνο οι πολιτικοί τα προηγούμενα χρόνια.