“Απόβαση” ετοιμάζει και ο εμίρης του Κατάρ στην Αλεξανδρούπολη;

“Απόβαση” ετοιμάζει και ο εμίρης του Κατάρ στην Αλεξανδρούπολη;

“Απόβαση” στην Αλεξανδρούπολη και συγκεκριμένα στο λιμάνι της πόλης που εξελίσσεται σε πολύφερνη νύφη, φαίνεται πως ετοιμάζουν οι Καταριανοί και συγκεκριμένα ο εμίρης τους Ταμίμ μπιν Χαμάντ αλ-Θανί, που έτσι και αλλιώς είναι γοητευμένος με την Ελλάδα και έχει ξεκινήσει επενδύσεις σε περιοχές της, όπως για παράδειγμα στη Ζάκυνθο.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ του statusradio.gr, το οποίο και επιβεβαιώνεται απόλυτα από πληροφορίες που συγκεντρώσαμε και εμείς,  το πρωί του περασμένου Σαββάτου στην Αλεξανδρούπολη βρέθηκε ο Πρέσβης του Κατάρ στην Αθήνα Abdulaziz Ali Al-Naama, που επισκέφτηκε σχεδόν ινκόγκνιτο το λιμάνι της πόλης και ξεναγήθηκε από τα στελέχη του Οργανισμού Λιμένος (τον κ.Πιρπιρή) εξαιτίας της απουσίας του Προέδρου Χρήστου Δούκα στη Σαμοθράκη για το διευρυμένο διαδημοτικό συμβούλιο. Στη συνέχεια έκανε και την βόλτα του στην πόλη, διακριτικά όμως και έγινε αντιληπτός από ελάχιστους ανθρώπους.

Το ενδιαφέρον που εκδήλωσε για επενδύσεις του Κατάρ στην περιοχή μας ήταν εξαιρετικά έντονο και εστιάστηκε στις υποδομές του λιμανιού αλλά κυρίως στις δυνατότητες διασύνδεσής του. Η κυβέρνηση του πάμπλουτου κρατιδίου επικεντρώνεται κυρίως σε επενδύσεις ψυχαγωγίας, όπως μαρίνες πολυτελών σκαφών αναψυχής, ξενοδοχεία και άλλα παρεμφερή και η τακτική που ακολουθούν σε ανάλογες περιπτώσεις είναι να προηγούνται οι διπλωμάτες των επίσημων κυβερνητικών αξιωματούχων. Αν εκτιμήσουν ότι οι διαθέσιμες προοπτικές είναι αξιόλογες, τότε προχωρούν με τον Εμίρη τους σε συγκεκριμένα project. Βέβαια οι Καταριανοί έχουν πρόσφατες αρνητικές εμπειρίες από τις επενδυτικές τους απόπειρες στην Ελλάδα, όπως Οξιά Ζακύνθου, ωστόσο όπως αποδεικνύεται δεν εγκαταλείπουν τις προσπάθειές τους και έβαλαν πλέον στα σχέδια τους και την Αλεξανδρούπολη!