Αλεξανδρούπολη: Πήγαν στον Βαρουφάκη και όσοι στήνονταν στις ουρές των ΑΤΜ το 2015;

Αλεξανδρούπολη: Πήγαν στον Βαρουφάκη και όσοι στήνονταν στις ουρές των ΑΤΜ το 2015;

Στην Αλεξανδρούπολη βρέθηκε χθες ο Γιάνης Βαρουφάκης (με ένα ν όπως το γράφει και το δελτίο τύπου του κόμματος του) και συναντήθηκε το μεσημέρι με το Δήμαρχο Βαγγέλη Λαμπάκη, ενώ το βράδυ μίλησε ατο Δημοτικό Θέατρο, που είχε όντως πολύ κόσμο. Δεν αποκλείεται μάλιστα μεταξύ των ακροατών του να ήταν και κάποιοι που στήνονταν το καλοκαίρι του 2015 με τις ώρες στην ουρά των ΑΤΜ για να μπορέσουν να βγάλουν 60 ευρώ την ημέρα, όταν ο Βαρουφάκης έκλεισε τις Τράπεζες και τα capital controls παραμένουν ακόμα.

Όπως αναφέρει η ανακοίνωση της πολιτικής κίνησης του, ο κ.Λαμπάκη ευχήθηκε κάθε επιτυχία στο DiEM25. Στα πλαίσια της συνάντησης με το Δήμαρχο ανέφερε τη σημασία που έχει για το DiEM25 η τοπική αυτοδιοίκηση ως αμεσοδημοκρατική διακυβέρνηση, καθώς και οι συνεταιριστικές τράπεζες ως μοχλός δίκαιης ανάπτυξης.

Στην ομιλία στο Δημοτικό Θέατρο, με αφορμή την περίπτωση του λιμανιού της Αλεξανδρούπολης ξεδίπλωσε σημεία της Νέας Συμφωνίας για την Ελλάδα:
“Το λιμάνι της Αλεξανδρούπολης είναι στο ΤΑΙΠΕΔ. Θέλουν να το ξεπουλήσουν για πενταροδεκάρες. Με τη Νέα Συμφωνία για την Ελλάδα, η δημόσια περιουσία θα χρησιμοποιείται από την αναπτυξιακή τράπεζα που θα ιδρύσουμε ως εχέγγυο για να μπορέσουμε να χρηματοδοτήσουμε την ανάπτυξη της Ελλάδας σε στέρεες βάσεις”.

“Επιλέγουμε την ουτοπία”

Για το πρόβλημα της Ευρώπης και το ρόλο που μπορεί να παίξει το DiEM25:
“Είναι μέγα ψέμα ότι το πρόβλημα της Ευρώπης είναι η σύγκρουση Βορρά και Νότου. Οι ολιγαρχίες του βορρά και του νότου είναι το πρόβλημα της Ευρώπης. Αυτές οι ολιγαρχίες, οι τραπεζίτες, ασχέτως εθνικότητας, είναι ενωμένοι κι εμείς οι λαοί διασπασμένοι. Το DiEM25 πρεσβεύει τη δημιουργία ενός ενωμένου ευρωπαϊκού Δήμου”.

Στην ερώτηση κατά πόσο είναι ουτοπία η προσπάθεια εκδημοκρατισμού της Ευρώπης απάντησε:
“Το πραγματικό δίλημμα δεν είναι ουτοπία ή ρεαλισμός αλλά ουτοπία ή δυστοπία. Επιλέγουμε την ουτοπία γιατί είναι η μόνη ρεαλιστική λύση”.

 

[post_gallery]