Κλειστό Γυμναστήριο και αθλητικές υποδομές στις συναντήσεις Βασιλειάδη με Πέτροβιτς, Λαμπάκη

Κλειστό Γυμναστήριο και αθλητικές υποδομές στις συναντήσεις Βασιλειάδη με Πέτροβιτς, Λαμπάκη

Επίσκεψη στο νομό Έβρου και σειρά συναντήσεων με θεσμικούς φορείς και αυτοψίες σε αθλητικές εγκαταστάσεις, πραγματοποιεί σήμερα ο Υφυπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού Γιώργος Βασιλειάδης. Το νέο Κλειστό Γυμναστήριο Αλεξανδρούπολης και οι ελλείψεις στους αθλητικούς χώρους του νομού, κυριάρχησαν στις συναντήσεις του με τον Αντιπεριφερειάρχη Δημήτρη Πέτροβιτς και τον δήμαρχο Αλεξανδούπολης Βαγγέλη Λαμπάκη.

Από αριστερά: Μέλος Ν.Ε. Έβρου ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Αργυρίου, Συντονίστρια Ν.Ε. Έβρου ΣΥΡΙΖΑ Ειρήνη Αλεξά, Υφυπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού Γεώργιος Βασιλειάδης, Αντιπεριφερειάρχης Έβρου Δημήτριος Πέτροβιτς, Αναπληρωτής Συντονιστής Ν.Ε. Έβρου ΣΥΡΙΖΑ Μενέλαος Μαλτέζος, μέλος Ν.Ε. Έβρου ΣΥΡΙΖΑ Σπύρος Δέδογλου

Στη συνάντηση με τον Αντιπεριφερειάρχη Έβρου Δημήτρη Πέτροβιτς στο γραφείο του, στο πλαίσιο της επίσκεψης του Υφυπουργού στην περιοχή, ο κ. Πέτροβιτς έθεσε στον κ. Βασιλειάδη το σοβαρό έλλειμμα σε αθλητικές εγκαταστάσεις που υπάρχει στον Έβρο. «Ο Έβρος είναι μια περιοχή που έχει πολλούς και δυναμικούς αθλητικούς συλλόγους, σε αντίθεση με τους χώρους που έχουν για να αθληθούν. Η πρότασή μου προς τον Υπουργό αφορά στη δημιουργία χώρων άθλησης και προθερμαντηρίων σε κάθε νέο σχολικό συγκρότημα που θα κατασκευάζεται από εδώ και στο εξής, αλλά και στην εκμετάλλευση των υφιστάμενων εγκαταστάσεων στα σχολεία, προκειμένου οι χώροι αυτοί να απορροφήσουν την αθλητική δραστηριότητα της περιοχής μας.

Οι νέοι όλο και περισσότερο ασχολούνται με τον αθλητισμό κα θα πρέπει να τους παρέχουμε αξιοπρεπείς και λειτουργικές εγκαταστάσεις», του επεσήμανε ο κ.ΠέτροβιτςΠαράλληλα, συζητήθηκε το θέμα κατασκευής του νέου Κλειστού Γυμναστηρίου στην Αλεξανδρούπολη. Ο Αντιπεριφερειάρχης δήλωσε σχετικά ότι «Υπάρχουν 3,9 εκ. ευρώ δεσμευμένα εδώ και δύο χρόνια από την Περιφέρειά Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης για το έργο αυτό. Ζητήσαμε τη συνδρομή του Υπουργείου στη σύνταξη της μελέτης, ώστε να προχωρήσει επιτέλους η κατασκευή, και να παραδώσουμε στο εγγύς μέλλον, σε απόλυτη συνεργασία με τον Δήμο Αλεξανδρούπολης, στους αθλούμενους και στους αθλητικούς συλλόγους της περιοχής μας αυτό το έργο πνοής».

Να συμβάλλει οικονομικά η ΓΓΑ στην

κατασκευή του νέου Κλειστού ζήτησε ο Λαμπάκης

Στη συνέχεια ήταν σειρά του δημάρχου Αλεξανδρούπολης, κ. Ευάγγελου Λαμπάκη να πραγματοποιήσει συνάντηση με τον Υφυπουργό Αθλητισμού και Πολιτισμού, κ. Γιώργο Βασιλειάδη στο νέο Δημοτικό Κολυμβητήριο Αλεξανδρούπολης, στην οποία συμμετείχαν ο Αντιδήμαρχος Αθλητισμού, κ. Ιωάννης Βαταμίδης και ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών, κ. Γιώργος Κουκουράβας. Κατά τη διάρκεια της συνάντησης παρουσιάστηκε η γενική κατάσταση των αθλητικών εγκαταστάσεων του δήμου σε συνάρτηση με τον πληθυσμό που παρουσιάζει συνεχή αυξητική τάση και διαπιστώθηκε ότι υπάρχει δυσαναλογία.

Το περιεχόμενο της συνάντησης επικεντρώθηκε στην κατασκευή του νέου Κλειστού Γυμναστηρίου και πιο συγκεκριμένα στην εξεύρεση επιπλέον κονδυλίων, πέρα των 3.900.000 ευρώ που έχουν ήδη εξασφαλιστεί και θεωρούνται δεδομένα. Ο Υφυπουργός δεσμεύτηκε ότι θα βρεθεί λύση και μάλιστα εντός των επομένων ωρών.  Επισημαίνεται ότι η μελέτη που έχει εκπονηθεί (κατά 85%) από τις τεχνικές υπηρεσίες του δήμου, έχει ήδη σταλεί στη Γενική Γραμματεία Αθλητισμού προς έγκριση και εντός ολίγων εβδομάδων αναμένεται η ολοκλήρωσή της στο 100%.

Επιπλέον, ο Υφυπουργός Αθλητισμού ανακοίνωσε την ένταξη στο πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων του έργου που αφορά στη συντήρηση-ανακατασκευή των περιφερειακών γηπέδων ποδοσφαίρου του Δήμου Αλεξανδρούπολης, ύψους 360.000 ευρώ.