Ενημέρωσαν τον Υπουργό Νίκο Τόσκα για προβλήματα και ελλείψεις των αστυνομικών Ορεστιάδος

Ενημέρωσαν τον Υπουργό Νίκο Τόσκα για προβλήματα και ελλείψεις των αστυνομικών Ορεστιάδος

Για τα σημαντικά προβλήματα και τις σοβαρές ελλείψεις που αντιμετωπίζουν οι αστυνομικοί Ορεστιάδας ενημέρωσε αντιπροσωπεία του συλλόγου τους τον αρμόδιο Υπουργό Προστασίας του Πολίτη Νίκο Τόσκα σε συνάντηση που είχαν μαζί του στο γραφείο του στην Αθήνα.

Όπως αναφέρει το δελτίο τύπου που εξέδωσαν: Την 31-10-2017 και ώρα 17:00 στο Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, αντιπροσωπεία της Ένωσής μας, παρουσία του Προέδρου της Π.Ο.ΑΣ.Υ κ. ΓΕΡΑΚΑΡΑΚΟΥ Γρηγορίου και του Προέδρου του Δ.Σ της Π.Ο.ΑΣ.Υ κ. ΜΑΥΡΑΓΑΝΗ Χρήστου, συναντήθηκε με τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη κ. ΤΟΣΚΑ Νικόλαο, τον Αρχηγό της Ελληνικής Αστυνομίας Αντιστράτηγο κ. ΤΣΟΥΒΑΛΑ Κωνσταντίνο και της Επιθεωρήτρια Αλλοδαπών και Προστασίας Συνόρων κα. ΤΣΙΡΙΓΩΤΗ Ζαχαρούλα.

Στη συνάντηση που διήρκησε μία ώρα περίπου τέθηκα-συζητήθηκαν θέματα-προβλήματα που απασχολούν την Δ.Α Ορεστιάδας τα σημαντικότερα από τα οποία ήταν: Η μεγάλη έλλειψη προσωπικού στη Δ.Α Ορεστιάδας καθώς υπάρχουν περίπου 60 κενές οργανικές θέσεις και ζητήθηκε από την Ένωσή μας η άμεση ενίσχυση με προσωπικό, με αποσπάσεις Αστυνομικών είτε με δαπάνες είτε χωρίς δαπάνες δημοσίου και κάλυψη μέρους των κενών οργανικών θέσεων κατά τις τακτικές μεταθέσεις.

Επίσης συζητήθηκαν τα προβλήματα που υπάρχουν στο ΠΡΟ.ΚΕ.Κ.Α και στο Κ.Υ.Τ Ορεστιάδας και ζητήθηκε από την Ένωσή μας να ανατεθεί η φύλαξη και η διαχείριση του Κ.Υ.Τ σε εταιρία υπηρεσιών ασφαλείας(security), όπως ίσχυε  και στο παρελθόν ώστε να αποφορτιστούν οι υπηρεσίες που ενισχύουν τις συγκεκριμένες υπηρεσίες . Αναφορά έγινε για την ενίσχυση των υπηρεσιών με οχήματα, καθώς και για τα οχήματα ειδικού τύπου, για τα οποία δεσμεύτηκαν ότι  θα δοθούν άμεσα στις υπηρεσίες. Τέλος ειδική αναφορά  έγινε για τον υλικοτεχνικό εξοπλισμό των υπηρεσιών, τις επισκευές οχημάτων, τις θερμικές κάμερες καθώς και για τις κάμερες κατά μήκος του αποτρεπτικού εμποδίου( φράχτης).

Η πολιτική και φυσική ηγεσία συμμερίστηκε τους προβληματισμούς που τέθηκαν από την Ένωσή μας, γνωρίζοντας μέρος των προβλημάτων και δεσμεύτηκαν στα ζητήματα που είναι τεχνικά εφικτό να δοθεί άμεσα λύση ενώ στα θέματα που απαιτούν περαιτέρω γραφειοκρατικές διαδικασίες θα γίνουν οι απαραίτητες ενέργειες ώστε να επέλθει νομοθετική ρύθμιση.

Η Ένωσή μας ευχαριστεί τον κ. Υπουργό , τον κ. Αρχηγό και την κα. Επιθεωρήτρια για την προσοχή και την ευαισθησία που επέδειξαν στα προβλήματα που απασχολούν τη Διεύθυνσή μας και τα οποία αποτέλεσαν αντικείμενο μιας εποικοδομητικής και επί της ουσίας συζήτησης που πραγματοποιήθηκε κατά τη συνάντησή μας μαζί τους.