Ξεσηκωμός όλων, με πρώτη τη Ζωή Τηγανούρια για να δώσουν “ανάσα ζωής στη Σαμοθράκη”

Ξεσηκωμός όλων, με πρώτη τη Ζωή Τηγανούρια για να δώσουν “ανάσα ζωής στη Σαμοθράκη”

Γενικός ξεσηκωμός επικρατεί για την μεγάλη εκδήλωση οικονομικής ενίσχυσης και συμπαράστασης στην σκληρά δοκιμαζόμενη Σαμοθράκη, από την φοβερή θεομηνία του περασμένου Σεπτεμβρίου, που θα διεξαχθεί την Παρασκευή 10 Νοεμβρίου στις 7 το βράδυ, στο Δημοτικό Θέατρο Αλεξανδρούπολης. Πρωτοπόρος και η σπουδαία Σαμοθρακίτισσα συνθέτης Ζωή Τηγανούρια που ενώνει και αυτή τις δυνάμεις της για το αγαπημένο της νησί.

Η Ζωή, που απευθύνει συνέχεια κάλεσμα σε φίλους και γνωστούς να βοηθήσουν την αγαπημένη της πατρίδα, με δήλωση της τονίζει: “Με πονάει πολύ η καταστροφή που έγινε στο νησί μου στην αγαπημένη μου Σαμοθράκη. Στις 10 Νοεμβρίου θα είμαι εκεί στο δημοτικό θέατρο Αλεξανδρούπολης για να βάλω και εγώ με τον δικό μου καλλιτεχνικό τρόπο ένα χέρι βοήθειας με το ‘’Σαμοθράκης βήμα’’. 
Ευχαριστώ προσωπικά όλους τους καλλιτέχνες ερμηνευτές μουσικούς που δέχτηκαν αφιλοκερδώς να συμμετέχουν. 
Ιδιαιτέρως ένα μεγάλο ευχαριστώ στον Σεβασμιότατο Μητροπολίτη μας κκ Άνθιμο που έγραψε τους εκπληκτικούς στίχους ‘’Σαμοθράκης βήμα’’ για τη δική του αθόρυβη συνεισφορά.
Θέλω η Σαμοθράκη μας να παραμείνει το ‘’ροδόσταγμα της Θράκης’’…

#σαμοθράκηςβήμα Με πονάει πολύ η καταστροφή που έγινε στο νησί μου την αγαπημένημου Σαμοθράκη. Στις 10 Νοεμβρίου θα είμαι εκεί, στο Δημοτικό Θέατρο Αλεξανδρούπολης, για να προσφέρω κι εγώ με τον δικό μου καλλιτεχνικό τρόπο ένα χέρι βοήθειας με το “Σαμοθράκης βήμα”. Ευχαριστώ προσωπικά τον πρωτοστάτη πολιτιστικό σύλλογο Αγνάντια Αγ. Γεώργιος και τους Φορείς του Έβρου πολιτιστικούς συλλόγους, επαγγελματικά, κοινωνικά & αθλητικά σωματεία Συλλόγους γονέων και κηδεμόνων καθώς και συλλόγους της ομογένειας, για την οικονομική ενίσχυση της πληγείσας Σαμοθράκης. Επίσης όλους τους καλλιτέχνες, ερμηνευτές και μουσικούς που δέχτηκαν αφιλοκερδώς να συμμετέχουν, καθώς και όλους τους χορηγούς. Ιδιαιτέρως, ένα μεγάλο ευχαριστώ στον Σεβασμιότατο Μητροπολίτη μας κ.κ. Άνθιμο για τη πολυετή και αθόρυβη συνεισφορά του στο νησί μας, καθώς και για την αγάπη που εξέφρασε μέσα από τους στίχους του στο “Σαμοθράκης βήμα”.Θέλω η Σαμοθράκη μας να παραμείνει το “Ροδόσταμο της Θράκης”…Panagiotis Tiganourias Tiganis Kostas Zafiria Tigavouria Zoi Apostolidou Maria Alifrangi Amir Mj Βασιλικη Παλιουρα Theodoros Bouras Vicky Sangiouloglou Ιερά Μητρόπολη Αλεξανδρουπόλεως & Τραϊανουπόλεως Μητροπολίτης Αλεξανδρουπόλεως Άνθιμος Κουκουρίδης ΠΑΛΙΑ ΣΑΜΟΘΡΑΚΗ (MEMORIES OF OLD SAMOTHRAKI) Λάκκωμα Σαμοθράκης ΧΩΡΑ ΣΑΜΟΘΡΑΚΗΣ ΤΑΒΕΡΝΑ – ΟΥΖΕΡΙ "1900'' ΧΩΡΑ ΣΑΜΟΘΡΑΚΗΣ SAMOTHRAKI ( ΣΚΙΑ ΤΟΥ ΠΑΡΑΔΕΙΣΟΥ) Άννα Δεληγιάννη-Τσιουλπά Θόδωρος Φυλλαρίδης Σταυρούλα Σαράντου Ζέτα Καραγιάννη Σάββας Τσίπος σοφια παρασκευα Σούλα Τσίπου Φανή Βυσσα Μπαχαριδου Φρανσίσκο Μωραΐτης Anna Fyllaridou Fotini Daliani Panagiota Panoria Stathis Gantzouras Maria Skarlatidou Generalis Stelios Katerina Skabaviria Spiros A. Haliotis Stelios Matakakis Panos Tezapsidis Giannis Kounellas Katerina Sougli Katerina Michalentzaki Katerina Marinaki Katerina Saakidou Kosmas Katramados Emmanuel AstropekakisAstropekakis Evangelia Skabaviria Polixeni Kilimou Maria Papalazarou Κωνσταντίνος Πιτιακούδης ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΣΙΑΛΑΚΗΣ Εβρίτες της Αθήνας (Σουφλίου & Περιχώρων) Alexandros Koukidis

Gepostet von Zoe Tiganouria am Montag, 6. November 2017

 

Στην εκδήλωση η Ζωή Τηγανούρια θα παίξει το γνωστό τραγούδι “Σαμοθράκης βήμᔨ, τους στίχους του οποίου έγραψε ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Αλεξανδρουπόλεως Τραϊανουπόλεως και Σαμοθράκης κ.Άνθιμος και θα ερμηνεύσει ο Κώστας Τηγάνης, ενώ την εκδήλωση στηρίζουν δεκάδες σύλλογοι και φορείς του νομού Έβρου. Όλοι απευθύνουν κάλεσμα για ανταπόκριση του κόσμου στην προσπάθεια οικονομικής ενίσχυσης του σκληρά δοκιμαζόμενου νησιού.