ΕΒΡΟΣ: Σε 13 κάλπες οι εκλογές την Κυριακή για το νέο φορέα της Κεντροαριστεράς

ΕΒΡΟΣ: Σε 13 κάλπες οι εκλογές την Κυριακή για το νέο φορέα της Κεντροαριστεράς

Σε 13 κάλπες που θα στηθούν σε διάφορα σημεία του Έβρου, θα ψηφίσουν την ερχόμενη Κυριακή όσοι επιθυμούν να αναδείξουν τον αρχηγό του νέου φορέα της Κενστροαριστεράς, όπως ανακοινώθηκε στη σημερινή συνέντευξη Τύπου της επιτροπής που θα διενεργήσει τις εκλογές.

«Η μεγάλη συμμετοχή πολιτών στην εκλογική διαδικασία της Κυριακής για την ανάδειξη του νέου φορέα της Κεντροαριστεράς είναι το μεγάλο ζητούμενο το οποίο θα εξασφαλίσει την ενότητα, αλλά και την επόμενη ημέρα,» τόνισε από την Αλεξανδρούπολη κατά την διάρκεια συνέντευξης τύπου ο Απόστολος Φωτιάδης εκπρόσωπος της Επιτροπής Αλιβιζάτου στον Έβρο, απευθύνοντας παράλληλα κάλεσμα σε όλους να πλαισιώσουν την προσπάθεια και να παραστούν στις εκλογές.


Στο νομό θα υπάρχουν συνολικά 13 κάλπες, 4 σε Αλεξανδρούπολη και 2 στην Ορεστιάδα και από μία σε: 
Σαμοθράκη, Δίκαια, Διδυμότειχο, Μεταξάδες, Τυχερό, Σουφλί, Φέρες.
Ο κ. Φωτιάδης παραδέχτηκε ότι, η Κεντροαριστερά πλήρωσε το τίμημα των όποιων πράξεων η παραλείψεων μεμονωμένων η συλλογικών αποφάσεων και εκτίμησε ότι, η ανταπόκριση των συμμετεχόντων σε όλη την Ελλάδα θα είναι μεγάλη .«Στον Έβρο εάν ψηφίσουν πάνω από 2.000 θα είναι επιτυχία, ενώ πάνω από 3.000 θα είναι θρίαμβος για τον νομό »ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Φωτιάδης.
Σύμφωνα με τον κ. Φωτιάδη οι κάλπες θα ανοίξουν στις 8πμ και θα κλείσουν στις 8μμ,η όλη διαδικασία εγγυάται το αδιάβλητο και το ορθό της ψηφοφορίας, ενώ θα γίνει με βάσει των εθνικών εκλογικών καταλόγων.
Όπως εξήγησε , τα έξοδα της διαδικασίας θα καλυφθούν από την εισφορά των συμμετεχόντων που είναι 3 ευρώ, ενώ όσοι ψηφίσουν την πρώτη Κυριακή μόνο αυτοί έχουν το δικαίωμα να ψηφίσουν και την δεύτερη Κυριακή.

Υπεύθυνοι για τις εκλογές είναι: Στην Αλεξανδρούπολη ο κ.Νικόλαος Ραπτόπουλος, για την Σαμοθράκη ο κ.Γεώργιος Χανός, για τις Φέρες ο κ.Βασίλειος Καπούτσης, για το Σουφλί και το Τυχερό ο κ.Χρήστος Καραγιάννης, για το Διδυμότειχο και τους Μεταξάδες ο κ.Αθανάσιος Βουραζάνης, για την Ορεστιάδα και τα Δίκαια ο κ.Άγγελος Παπαϊωάννου.

Πηγή: ΕΡΤ Ορεστιάδας

Συντάκτης: Όλγα Ορφανίδου