Εκδηλώσεις για τις “Πρόσφατες αλλαγές στην Κοινωνική Ασφάλιση και την Εργατική Νομοθεσία”

Εκδηλώσεις για τις “Πρόσφατες αλλαγές στην Κοινωνική Ασφάλιση και την Εργατική Νομοθεσία”

Το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Νομού Έβρου και το Ινστιτούτο Εργασίας/ ΓΣΕΕ διοργανώνουν εκδηλώσεις* πληροφόρησης με θέμα τις «Πρόσφατες αλλαγές στην Κοινωνική Ασφάλιση και την Εργατική Νομοθεσία».

Οι συνθήκες που διαμορφώθηκαν στα χρόνια της δημοσιονομικής κρίσης, ευνόησαν την εφαρμογή νομοθετικών μέτρων ιδιαίτερα βλαπτικών για τον κόσμο της εργασίας. Οι επώδυνες μεταβολές σε κοινωνικά, εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα περιόρισαν την κοινωνική προστασία και δημιούργησαν γενικευμένη περιθωριοποίηση και εργασιακή ανασφάλεια σε μεγάλα τμήματα του εργατικού δυναμικού.

Οι  εκδηλώσεις θα λάβουν χώρα α) στο αμφιθέατρο του Δήμου Σουφλίου την Παρασκευή 10 Νοεμβρίου στις 5:00 μ.μ. β) στην αίθουσα εκδηλώσεων του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Ν. Έβρου (στον 1ο όροφο) το Σάββατο 11 Νοεμβρίου στις 12:00. Κατά τη διάρκεια των εκδηλώσεων, νομικοί του Ινστιτούτου Εργασίας της Γ.Σ.Ε.Ε. θα παρουσιάσουν τις πρόσφατες αλλαγές στο ασφαλιστικό σύστημα και την εργατική νομοθεσία με αιχμή το συνταξιοδοτικό (μισθωτών, ελεύθερων επαγγελματιών) τις συμβάσεις εργασίας και τα δικαιώματα των εργαζομένων.

Με την ολοκλήρωση της διαδικασίας θα υπάρξει η δυνατότητα, στους συμμετέχοντες, της δια ζώσης υποβολής ερωτημάτων προς τους νομικούς.

Στο Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Ν. Έβρου, στις 10:00 το πρωί της ίδιας ημέρας, θα πραγματοποιηθεί εργαστήριο ομαδικής πληροφόρησης ανέργων με θέμα τις «Τεχνικές εύρεσης εργασίας».

Πληροφορίες για τις εκδηλώσεις: Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Ν. Έβρου 2551026274, Ινστιτούτο Εργασίας/ΓΣΕΕ Αν. Μακεδονίας Θράκης 2541064448