“Πράσινο φως” από το Περιφερειακό Συμβούλιο ΑΜ-Θ στην λειτουργία των Λατομείων Κουφόβουνου

“Πράσινο φως” από το Περιφερειακό Συμβούλιο ΑΜ-Θ στην λειτουργία των Λατομείων Κουφόβουνου

“Πράσινο φως” για την επαναλειτουργία των Λατομείων Κουφόβουνου Διδυμοτείχου, “άναψε” το Περιφερειακό Συμβούλιο της Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, εγκρίνοντας την Στρατηγική Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων με ψήφους 33 υπέρ, μίας κατά και 3 λευκά. Έθεσε όμως και τρεις όρους που πρέπει να τηρηθούν για να γίνει αυτό.

Συγκεκριμένα, κατά την συνεδρίαση της 30ης Οκτωβρίου 2017 αποφάσισε ότι “Γνωμοδοτεί υπέρ της έγκρισης της Στρατηγικής Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων για τον “Καθορισμό Λατομικής Περιοχής στο Κουφόβουνο του Δήμου Διδυμοτείχου του Ν. Έβρου ” με τους παρακάτω όρους:
1.Μετά την έγκριση της ΣΜΠΕ πρέπει να ληφθεί απόφαση της Επιτροπής Καθορισμού Λατομικών Περιοχών Ν.Έβρου για την απομείωση της απόστασης από τον οικισμό του Κουφόβουνου από τα επιτρεπόμενα από την νομοθεσία 1000 μ σε 600μ.
2.Η συγκεκριμένη εισήγηση αφορά αποκλειστικά και μόνο ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΕΚΤΑΣΗ, και για αυτό το λόγο θα πρέπει να ξεκαθαρίσει το ιδιοκτησιακό καθεστώς πριν προχωρήσει ο καθορισμός της λατομικής περιοχής.
3.Να ληφθούν υπόψη τα μέτρα πρόληψης που θέτει η Δ/νση Ανάπτυξης της Π.Ε. Έβρου ,σύμφωνα με το επισυναπτόμενο με αριθμ Πρωτ. 2564/8-8-2017 έγγραφο της.

ΔΕΙΤΕ ΤΗΝ ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΟΠΩΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΘΗΚΕ ΣΤΗ ΔΙΑΥΓΕΙΑ

ΛΑΤΟΜΕΙΑ ΚΟΥΦΟΒΟΥΝΟΥ