Στο ρεκόρ Γκίνες ο θρακιώτικος καβουρμάς, με συμμετοχές και δυο εβρίτικων εταιρειών

Στο ρεκόρ Γκίνες ο θρακιώτικος καβουρμάς, με συμμετοχές και δυο εβρίτικων εταιρειών

Στο ρεκόρ Guinness μπήκε ο μεγαλύτερος καβουρμάς μήκους 15,1 μ., που παρασκευάστηκε πριν από λίγους μήνες στο πλαίσιο της 5ης Πανελλήνιας Γενικής Έκθεσης Ξάνθης στις 22 Μαρτίου 2017, από κορυφαίες θρακιώτικες επιχειρήσεις του είδους, ανάμεσα στις οποίες ήταν και δύο του Έβρου. Του Δελιντζή από το Διδυμότειχο και η «Νόστιμα» της Αλεξανδρούπολης. 

Ο καβουρμάς είχε παρασκευαστεί με τα ίδια αγνά υλικά και την ίδια παραδοσιακή τεχνική με την οποία παράγεται εδώ και αιώνες στη Θράκη. Πρόκειται για την κατάκτηση του δεύτερου ρεκόρ γκίνες, μετά την καριόκα Ξάνθης. Ο πρόεδρος και τα μέλη Δ.Σ. του Επιμελητηρίου Ξάνθης θα παραχωρήσουν συνέντευξη τύπου την Δευτέρα 13 Νοεμβρίου 2017 και ώρα 19:00, στο Επιμελητήριο Ξάνθης με αφορμή την κατάκτηση του δεύτερου αυτού ρεκόρ γκίνες.

Ο καβουρμάς, μήκους 15,1 μέτρων και βάρους 298,3 κιλών, παρασκευάστηκε από τέσσερις επιχειρήσεις (δύο από τον Έβρο και δύο από την Ξάνθη) στο κλειστό γυμναστήριο «Φ. Αμοιρίδης» της Ξάνθης. Οι εταιρίες Απ. Παπαδόπουλος και Καραχασάν από την Ξάνθη, η εταιρία «Νόστιμα» της Αλεξανδρούπολης και Δελιντζή του Διδυμοτείχου.

Θερμά συγχαρητήρια σε όλους και το επόμενο βήμα θα πρέπει να είναι πλέον η καθιέρωσε Προσταυεόμενης Ονομασίας Προέλευσης, της γνωστής μας ΠΟΠ, η οποία και θα διαφημίσει παγκοσμίως το συγκεκριμένο πεντανόστιμο και σπουδαίο τοπικό μας προϊόν, αλλά και θα του δώσει υπεραξία.