Πετυχημένο το παραδοσιακό Κουρμπάνι της Μουρσάλας χθες στη Ρούσσα, παρουσία Πέτροβιτς

Πετυχημένο το παραδοσιακό Κουρμπάνι της Μουρσάλας χθες στη Ρούσσα, παρουσία Πέτροβιτς

Με πολύ μεγάλη επιτυχία οργανωτικά αλλά και από πλευράς προσέλευσης κόσμου της περιοχής, διοργανώθηκε χθες για μια ακόμα χρονιά το παραδοσιακό Κουρμπάνι της Μουρσάλας στο χωριό Ρούσσα Σουφλίου, παρουσία μάλιστα του Αντιπεριφερειάρχη Δημήτρη Πέτροβιτς.

Η εκδήλωση διοργανώθηκε κοντά στον περίφημο Τεκέ του Σαγίντ Αλή Σουλτάν του ορεινού χωριού της Ρούσσας και αναβίωσε και φέτος με  τον καλύτερο τρόπο από τους ανθρώπους του χωριού, οι οποίοι μετά την καλοκαιρινή εκδήλωση στην τοποθεσία “Χίλια” με τους καθιερωμένους αγώνες πάλης και τις άλλες εκδηλώσεις τους, έδειξαν άλλη μια φορά ότι ξέρουν να οργανώνουν με επιτυχία τις παραδοσιακές τους εκδηλώσεις.

Το σημαντικό είναι ότι και το Κουρμπάνι της Μουρσάλας έγινε χωρίς το “καπέλωμα” που υπήρχε τα προηγούμενα χρόνια από τους ανθρώπους του τουρκικού προξενείου της Κομοτηνής, οι οποίοι έκαναν ότι μπορούσαν να δημιουργούν ανθελληνικό κλίμα με την παρουσία τους και όσα έλεγαν. Ου μουσουλμάνοι της περιοχής γιόρτασαν όπως επιβάλλει η θρησκεία και τα ήθη και έθιμα τους και αυτό σίγουρα είναι το σημαντικό.