Νοσοκομείο Διδυμοτείχου: ΘΑ…ΘΑ… και από Πολάκη για ΑΥΤΟΝΟΜΙΑ. Όπως λέει 3 χρόνια και η Κυβέρνηση

Νοσοκομείο Διδυμοτείχου: ΘΑ…ΘΑ… και από Πολάκη για ΑΥΤΟΝΟΜΙΑ. Όπως λέει 3 χρόνια και η Κυβέρνηση

Όσα λένε εδώ και τρία χρόνια τώρα τα στελέχη της Κυβέρνησης, πριν δηλαδή εκλεγούν τον Ιανουάριο του 2015, επανέλαβε σήμερα από την Αλεξανδρούπολη ο Αναπληρωτής Υπουργός Υγείας Παύλος Πολάκης, κατά την επίσκεψη του στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης και απαντώντας σε σχετική ερώτηση.

Ο κ.Πολάκης, προτίμησε από την Κομοτηνή όπου μεττέχει στο Περιφερειακό Αναπτυξιακό Συνέδριο να βρεθεί στην Αλεξανδρούπολη για να εγκαινιάσει τον Γραμικό Επιταχυντή που δώρισε ΕΥΤΥΧΩΣ το “Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος” και έδωσε λύση στο τεράστιο πρόβλημα των καρκινοπαθών και όχι να βρεθεί στο Διδυμότειχο. Εκεί δηλαδή που υπάρχουν τα σημαντικά προβλήματα, με πρώτο και καλύτερο την ΑΥΤΟΝΟΜΙΑ του Νοσοκομείου που καλύπτει τον μέσα και τον βόρειο Έβρο.

Επανέλαβε λοιπόν αυτά που μας λένε τρία χρόνια τώρα οι εκάστοτε υπουργοί υγείας, αλλά και οι τρεις βουλευτές Έβρου του ΣΥΡΙΖΑ Νατάσσα Γκαρά, Γιώργος Καίσας και Δημήτρης Ρίζος. Ότι στις προθέσεις της Κυβέρνησης είναι να το ΑΥΤΟΝΟΜΗΣΕΙ. Πότε, πως; Δεν είπε το παραμικρό. Όπως φυσικά και για το γεγονός ότι ήδη ψηφίστηκαν νομοσχέδια του υπουργείου Υγείας, με πιο πρόσφατο τον Ιούλιο, αλλά και εκεί δεν έγινε τίποτα. 

Ο Αναπληρωτής Υπουργός Υγείας περιορίστηκε λοιπόν σε διαπιστώσεις, τις οποίες όλοι γνωρίζουμε, λέγοντας: “Μπορεί το νοσκομείο Διδυμοτείχου να είναι μικρότερο από αυτό της Αλεξανδρούπολης, αλλά υπάρχει μεγάλη απόσταση μεταξύ τους. Μέχρι τώρα αυτό που συνέβαινε μετά την ενοποίηση, είναι να μεταφέρεται από εκεί προσωπικό για να καλύπτει κενά στην Αλεξανδρούπολη.

Ο νομός Έβρου είναι ο μεγαλύτερος σε αποστάσεις και η περίπτωση των δυο νοσοκομείων είναι διαφορετική από αυτή άλλων. Όπως Άργους και Ναυπλίου που είναι δίπλα ή Αγρινίου-Μεσολογγίου.  Μαζί λοιπόν με τα άλλα 7 με 8 νοσοκομεία, όπως της Λάρισας για παράδειγμα, σκοπεύουμε να δώσουμε Αυτονομία στο νοσοκομείο του Διδυμοτείχου“, είπε ο κ.Πολάκης. Χωρίς φυσικά να αναφέρει το παραμικρό πότε μπορεί να συμβεί αυτό.