Διδυμότειχο-ΠΕΡΙΕΡΓΗ ΥΠΟΘΕΣΗ: Βρήκαν λίρες οι απόγονοι του Μπέη που έσκαψαν κρυφά;

Διδυμότειχο-ΠΕΡΙΕΡΓΗ ΥΠΟΘΕΣΗ: Βρήκαν λίρες οι απόγονοι του Μπέη που έσκαψαν κρυφά;

Μια πολύ περίεργη υπόθεση εξελίσσεται από την προηγούμενη βδομάδα στην περιοχή του Διδυμοτείχου και συγκεκριμένα στο χωριό Κυανή, με τις φήμες, τις αναλύσεις και τους υπολογισμούς για κάποιους που έφτασαν κρυφά στο χωριό και αφού έσκαψαν σε ένα συγκεκριμένο σημείο με απόλυτη μυστικότητα εξαφανίστηκαν, να δίνουν και να παίρνουν.

Συγκεκριμένα, στην δεξιά πλευρά του χωριού όπως μπαίνει κανείς ερχόμενος από το Διδυμότειχο, εκεί που βρίσκονται τα σπίτια των μουσουλμάνων κατοίκων, ο ιδιοκτήτης ενός σπιτιού που την συγκεκριμένη χρονική στιγμή βρισκόταν στην Αλεξανδρούπολη, ξαφνικά όταν επέστρεψε διαπίστωσε ότι είχε υπάρξει καταστροφή σε ένα σημείο του φράχτη του από αγνώστους, οι οποίοι έσκαψαν έναν λάκο που ξεπερνάει το 1,5 μέτρο. Αμέσως μάλιστα κάλεσε την αστυνομία, προκειμένου να διαπιστωθεί τί συμβαίνει.
Όπως υποστηρίζουν οι μεγαλύτεροι σε ηλικία κάτοικοι του χωριού, σε εκείνο το σημείο βρισκόταν το τσιφλίκι ενός Μπέη, με σπίτια όπου έμεναν οι μουσουλμάνοι κάτοικοι του χωριού τα παλαιότερα χρόνια. Όταν αυτοί έφυγαν, τα σπίτια γκρεμίστηκαν και χτίστηκαν καινούργια, ενώ κάποιοι χώροι έμειναν χωράφια.
Αρκετοί λοιπόν υποστηρίζουν πως οι απόγονοι εκείνου του Μπέη, έχοντας προφανώς πληροφορίες, ήρθαν με απόλυτη μυστικότητα εφοδιασμένοι με τα ειδικά μηχανήματα εντοπισμού λιρών και χρυσού και αφού τις βρήκαν,
έσκαψαν και πήραν τις λίρες του και κανένας δεν πήρε χαμπάρι.
Το θέμα αυτό αποτελεί μάλιστα το κυρίαρχο στις συζητήσεις των κατοίκων της Κυανής, αλλά και της περιοχής γενικότερα, χωρίς φυσικά κανένας να μπορεί να πει με βεβαιότητα αν όντως βρέθηκαν λίρες ή άλλος θησαυρός. Το μόνο σίγουρο είναι πως κάποιοι πήγαν και έσκαψαν, μια και τρανταχτή απόδειξη είναι ο τεράστιος λάκος που άνοιξαν, ρίχνοντας τον φράχτη.