Αλεξανδρούπολη: Επίσκεψη Προέδρου του ΚΑΠΕ σε Εκκλησιαστικό Ίδρυμα “Άγιος Κυπριανός” και Παιδικό Σταθμό

Αλεξανδρούπολη: Επίσκεψη Προέδρου του ΚΑΠΕ σε Εκκλησιαστικό Ίδρυμα “Άγιος Κυπριανός” και Παιδικό Σταθμό

Επίσκεψη στο Σταυρίδειο Εκκλησιαστικό Ιδρυμα ‘’Αγιος Κυπριανός’’ και τον Ζ Παιδικό Σταθμό Αλεξανδρούπολης,όπου εγκαταστάθηκαν ηλιακό θερμικό σύστημα παραγωγής ζεστού νερού χρήσης και σύστημα λέβητα βιομάζας για θέρμανση, αλλά και φωτοβολταικό σύστημα ιδιοκατανάλωσης, πραγματοποίησε χθες ο Εβρίτης Πρόεδρος του Κέντρου Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας (ΚΑΠΕ) Βασίλης Τσολακίδης.

Αρχικά το πρόγραμμα προέβλεπε να επισκεφθεί το Ίδρυμα ο Υπουργός Ενέργειας και Περιβάλλοντος Γιώργος Σταθάκης, προκειμένου να διαπιστώσει από κοντά την αξιοποίηση στην πράξη των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας που έχει πετύχει ο δήμος Αλεξανδρούπολης, χάρη στις προσπάθειες του Αντιδημάρχου Τραϊανούπολης Ενέργειας και Φυσικών Πόρων Γιάννη Φαλέκα, με την αμέριστη συμπαράσταση φυσικά του δημάρχου Βαγγέλη Λαμπάκη. Μάλιστα υπήρχε προγραμματισμός και για επίσκεψη στον Ζ Παιδικό Σταθμό Αλεξανδρούπολης, όπου εγκαταστάθηκαν φωτοβολταϊκό σύστημα ιδιοκατανάλωσης και σύστημα αντλίας θερμότητας αέρα-νερού για θέρμανση και παραγωγή ζεστού νερού χρήσης.

Όμως ο κ.Σταθάκης μετά την απόσκεψη στο Γεωθερμικό πεδίο Αρίστεινου, ειδοποιήθηκε ότι έπρεπε να φύγει άμεσα για την Ξάνθη, αφού τον ήθελε ο Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας δίπλα του στην εκεί περιοδεία. Έτσι ο συντοπίτης μας Πρόεδρος του ΚΑΠΕ Βασίλης Τσολακίδης, άνθρωπος που έχει στηρίξει σημαντικά και βοηθάει τις προσπάθειες αξιοποίησης των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας από τον δήμο Αλεξανδρούπολης, επισκέφθηκε αυτός τον “Άγιο Κυπριανό” και τον Ζ Παιδικό Σταθμό Αλεξανδρούπολης, όπου τον υποδέχθηκε ο Πρόεδρος του Πολυκοινωνικού Αντώνης Βαμβακερός.

Στον “‘Αγιο Κυπριανό¨” μαζί με τον κ.Φαλέκα τους περίμενε ο εκπρόσωπος του Σεβασμιοτάτου Μητροπολίτη Αλεξανδρούπολης κ.Άνθιμου και αφού τους ενημέρωσε για όσα έγιναν στο ίδρυμα χάρη στην συμπαράσταση του δήμου, ευχαρίστησε για την βοήθεια και την εφαρμογή των ΑΠΕ.

Στον Παιδικό σταθμό ο κ.Τσολακίδης ενημερώθηκε από τους Φαλέκα και Βαμβακερό για τις παρεμβάσεις που έγιναν και επιτεύχθηκε η τεράστια οικονομία στον τομέα της ενέργειας, αφού ο Πρόεδρος του Πολυκοινωνικού είναι από τους δημοτικούς συμβούλους που συνεργάζονται άψογα με τον Αντιδήμαρχο Ενέργειας και ΦΔυσικών Πόρων και μάλιστα μαζί βρέθηκαν πριν λίγο καιρό και στην Ισλανδία για θέματα ΑΠΕ.