Διδυμότειχο: Έτοιμα μελέτη και σχέδια του στεγάστρου Πλωτινόπολης. Απομένει έγκριση του ΚΑΣ

Διδυμότειχο: Έτοιμα μελέτη και σχέδια του στεγάστρου Πλωτινόπολης. Απομένει έγκριση του ΚΑΣ

Έτοιμα είναι η μελέτη και τα σχέδια του στεγάστρου που πρέπει να κατασκευαστούν στην αρχαία Πλωτινόπολη, προκειμένου να γίνει πλέον επισκέψιμος ο σπουδαίος αυτός αρχαιολογικός χώρος του Διδυμοτείχου, όπου πάντως συνεχίζονται οι ανασκαφές προκειμένου να έρθουν στο φως και νέα εντυπωσιακά ευρήματα.

Σύμφωνα με πληροφορίες του evros-news.gr, πριν λίγες μέρες βρέθηκαν στην “πόλη των κάστρων” και συναντήθηκαν με τον δήμαρχο της πόλης Παρασκευά Πατσουρίδη, δύο στελέχη-αρχιτέκτονες από το υπουργείο Πολιτισμού, συνοδευόμενα από την Προϊσταμένη της Εφορίας Αρχαιοτήτων Έβρου. Τον ενημέρωσαν παρουσία και του αντιδημάρχου Γιάννη Τοπαλούδη, πως είναι έτοιμες οι μελέτες και τα σχέδια για το στέγαστρο, το οποίο θα είναι… κλιμακωτό και εντυπωσιακό.

Κάπως έτσι αναμένεται να είναι το σκέπαστρο που θα κατασκευαστεί στην αρχαία Πλωτινόπολη στο Διδυμότειχο

Αυτό που απομένει προκειμένου να προχωρήσουν οι διαδικασίες για την κατασκευή του στον χώρο της Πλωτινόπολης, είναι η έγκριση από το Κεντρικό Αρχαιολογικό Συμβούλιο. Τα δυο στελέχη των κεντρικών υπηρεσιών του υπουργείου, έδειξαν μάλιστα αισιόδοξα για θετική γνωμοδότηση του ΚΑΣ, ώστε να ανάψει το “πράσινο φως” και να προχωρήσουν οι απαραίτητες διαδικασίες υλοποίησης του έργου αυτού.

Η Πλωτινόπολη στην οποία έχουν βρεθεί τα φοβερά ψηφιδωτά αλλά και πολλά ακόμα ευρήματα, δεν μπορεί να αξιοποιηθεί τουριστικά, μια και είναι απαραίτητη η κατασκευή των συγκεκριμένων εγκαταστάσεων ώστε να είναι επισκέψιμος ο χώρος από τους πολίτες.