Αθόρυβα, ουσιαστικά και χωρίς παρασκηνιακές μεθοδεύσεις είναι η πιο σοβαρή παρουσία του ΣΥΡΙΖΑ

Αθόρυβα, ουσιαστικά και χωρίς παρασκηνιακές μεθοδεύσεις είναι η πιο σοβαρή παρουσία του ΣΥΡΙΖΑ

Το πρώτο τριήμερο της προηγούμενης εβδομάδας, με αφορμή το Αναπτυξιακό Περιφερειακό Συνέδριο της Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, η περιοχή μας κατακλύστηκε από την παρουσία πολλών υπουργών και κυβερνητικών στελεχών, με επικεφαλής τον Πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα.  Πολλά τοπικά στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ Έβρου, βρήκαν λοιπόν την ευκαιρία να “χρησιμοποιήσουν” όλη αυτή την διαδικασία για προσωπική τους… υπερπροβολή.

Υπήρξαν όμως και άνθρωποι που κινήθηκαν αθόρυβα, ουσιαστικά, είχαν επαφές και συζητήσεις με την πλειοψηφία των υπουργών και κυβερνητικών στελεχών, προγραμμάτισαν τις επισκέψεις και συναντήσεις τους προκειμένου αυτοί να ενημερωθούν για τα πραγματικά προβλήματα και τις προοπτικές της περιοχής μας, χωρίς να διεκδικήσουν μερίδιο… προσωπικής προβολής. Γιατί έτσι λειτουργούν διαχρονικά. Σοβαρά, μετρημένα, χωρίς κραυγές και δογματισμούς.

Κι αναφέρομαι στον αναπληρωτή συντονιστή της Νομαρχιακής Επιτροπής Έβρου του ΣΥΡΙΖΑ Μενέλαο Μαλτέζο, οικονομολόγο και Πρόεδρο της Τοπικής Επιτροπής Θράκης του Οικονομικού Επιμελητηρίου Ελλάδος. Άνθρωπος χαμηλών τόνων, πολύ καλός γνώστης της οικονομίας και της τοπικής πραγματικότητας, αφού είναι ιδιοκτήτης ενός από τα κορυφαία λογιστικά γραφεία, με πελάτες τις μεγαλύτερες επιχειρήσεις του Έβρου και φυσικά όχι… χθεσινός στον χώρο, όπως ορισμένοι που “ξεπετάχθηκαν” λόγω της… εκρηκτικής ανόδου του κυβερνώντος κόμματος και βρέθηκαν ακόμα και στην Βουλή με ανύπαρκτο βιογραφικό.

Ο κ.Μαλτέζος μαθαίνουμε ότι είχε κατ ιδίαν επαφές ακόμα και με τον Πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, αλλά συζήτησε σε Κομοτηνή και Αλεξανδρούπολη με την πλειοψηφία των υπουργών και κυβερνητικών στελεχών, λόγω και της άριστης γνώσης του στα οικονομικά τόσο σε κεντρικό όσο και σε επίπεδο Περιφέρειας. Απέφυγε μάλιστα τις… υπερβολές (όπως κάποιοι και κάποιδς) με την δημοσίευση φωτογραφιών από την παρουσία του δίπλα σε υπουργούς και είναι χαρακτηριστικό ότι ανέφερε στο προσωπικό του προφίλ στο facebook μόνο την παρουσία του με την υφυπουργό Οικονομικών κ.Παπανάτσιου όταν επισκέφθηκε το Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο.

Οι επικοινωνιακές υπερβολές κάποιων “συντρόφων” του, αλλά και ορισμένων θεσμικών του Έβρου που ανήκουν στη Νέα Δημοκρατία και διαγκωνίζονταν ποιός θα πρωτοπροβάλλει τις συναντήσεις με υπουργούς και κυβερνητικά στελέχη, δεν τον αφορούν. Όπως δεν ασχολείται με τις παρασκηνιακές μεθοδεύσεις ορισμένων από το χώρο του, οι οποίοι θέλουν να έχουν τον τίτλο του “εβράρχη” και… ξεφεύγουν σε ενέργειες που μόνο κακό κάνουν στην “εικόνα” του κυβερνώντος κόμματος.

Όλα αυτά, σε συνδυασμό με το γεγονός ότι όλοι όσοι τον γνωρίζουν και συνεργάζονται μαζί του επαγγελματικά, απ΄όπου και αν προέρχονται, μιλούν για πολύ έντιμο και ηθικό άτομο, που μπορεί να συνθέσει απόψεις με ειλικρινή διάλογο σε υγιενίς βάσεις και όχι παρασκηνιακά, αλλά και το ότι αν και θα μπορούσε δεν διεκδίκησε και πολύ περισσότερο δεν απαίτησε κάποιο κυβερνντικό πόστο σε επίπεδο νομού, δεν έχουν περάσει απαρατήρητα από το Μέγαρο Μαξίμου και τον ίδιο τον Πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα. Κι επειδή χθες αναφερθήκαμε στις υποψηφιότητες της Νέας Δημοκρατίας όταν γίνουν οι εκλογές, ο Μενέλαος Μαλτέζος θεωρείται ένας από τους σίγουρους για το ψηφοδέλτιο Έβρου του ΣΥΡΙΖΑ.