Οι συχνές παρουσίες του Εβρίτη Προέδρου του ΚΑΠΕ Β.Τσολακίδη, τα σενάρια και η αλήθεια

Οι συχνές παρουσίες του Εβρίτη Προέδρου του ΚΑΠΕ Β.Τσολακίδη, τα σενάρια και η αλήθεια

Ο συμπατριώτης μας Πρόεδρος του Κέντρου Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας (ΚΑΠΕ) Βασίλης Τσολακίδης, ήταν ένα από τα πολλά κυβερνητικά στελέχη που βρέθηκαν την προηγούμενη εβδομάδα στην  περιοχή με αφορμή το Αναπτυξαικό Περιφερειακό Συνέδριο της ΑΜ-Θ και είχε μάλιστα έντονη δραστηριότητα και παρουσία στο νομό Έβρου.

Ο κ.Τσολακίδης, που κατάγεται από το χωριό Νεοχώρι Ορεστιάδας, ήταν αυτός που πριν από χρόνια έπαιξε καθοριστικό ρόλο για την δημιουργία και λειτουργία του εργοστασίου της “ΘΡΑΚΩΝ” και της παραγωγής μονωτικών προϊόντων ΥΤΟNG στο χωριό του, αν και η αρχική σκέψη από τους ξένους επενδυτές ήταν η μονάδα να δημιοuργηθεί στην γειτονική Τουρκία, ενώ διετέλεσε και μεγαλομέτοχος του Ορέστη Ορεστιάδας όταν έπαιξε στην Γ’ εθνική.

Το γεγονός όμως ότι δεν περιορίστηκε σε παρουσία μόνο στις επισκέψεις και συσκέψεις που αφορούν θέματα της αρμοδιότητας του και αναφέρομαι στην επίσκεψη του υπουργού Περιβάλλοντος και Ενέργειας Γιώργου Σταθάκη στο γεωθερμικό πεδίο του Αρίστεινου, αλλά βρέθηκε και στην Ορεστιάδα για την επίσκεψη του υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης Βαγγέλη Αποστόλου, “πυροδότησε” διάφορα σενάρια. Όπως και η παρουσία του στα εγκαίνια του συνεταιριστικού τηροκομείου της “Θρακών Αμνός”, αν και ήταν φυσικό μια και βρίσκεται στο χωριό του, το Νεοχώρι.

Κάποιοι λοιπόν σκέφθηκαν πως ίσως να υπάρχει πιθανότητα υποψηφιότητας του με τον ΣΥΡΙΖΑ, του οποίου άλλωστε είναι μέλος εδώ και πολλά χρόνια, είτε στις βουλευτικές εκλογές στο νομό Έβρου, είτε στις Περιφερειακές εκλογές. Εξάλλου έρχεται συχνά στην περιοχή, επισκέπτεται και έχει συνεργασία με τους δήμους, κυρίως με τον Αντιδήμαρχο Φυσικών Πόρων και Ενέργειας της Αλεξανδρούπολης Γιάννη Φαλέκα, αλλά και το δήμαρχο Βαγγέλη Λαμπάκη, καθώς και τον δήμαρχο Ορεστιάδας Βασίλη Μαυρίδη. Έπαιξε άλλωστε σημαντικό ρόλο να έρθει το φυσικό αέριο στην Ορεστιάδα σε λίγα χρόνια.

Σύμφωνα όμως με τις εκτιμήσεις αλλά και τις πληροφορίες του evros-news.gr, τα σενάρια αυτά δεν φαίνεται να έχουν βάση. Γιατί ο Βασίλης Τσολακίδης αγαπάει πολύ τον τόπο καταγωγής του, προσπαθεί ως Πρόεδρος του ΚΑΠΕ να βοηθήσει όσο μπορεί στην προώθηση των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας, αλλά δεν σκέφτεται το ενδεχόμενο να είναι υποψήφιος στην περιοχή. Ούτε ως βουλευτής, ούτε ως αυτοδιοικητικός. Αν πάντως το σκεφτόταν δεν θα ήταν δύσκολο, αφού έχει άριστες σχέσεις που έχει με την πλειοψηφία των υπουργών και τον ίδιο τον Πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα. Σε μια τέτοια περίπτωση, οι ικανότητες, η σοβαρότητα, η κατάρτιση και το έργο του στο ΚΑΠΕ, είναι σίγουρο πως θα έκαναν πολλούς στον ΣΥΡΙΖΑ της περιοχής… να χάσουν τον ύπνο τους.