Εργατικό Κέντρο Έβρου: Στηρίζει την απεργία εργαζομένων στους Φορείς Διαχείρισης Δέλτα Έβρου και Δαδιάς

Εργατικό Κέντρο Έβρου: Στηρίζει την απεργία εργαζομένων στους Φορείς Διαχείρισης Δέλτα Έβρου και Δαδιάς

Το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Ν. Έβρου  στηρίζει τον αγώνα των 22 εργαζομένων στους Φορείς Διαχείρισης του Δέλτα του Έβρου και της Δαδιάς, ο Πανελλαδικός Σύλλογος των οποίων, πραγματοποιεί την προσεχή Πέμπτη 23 Νοεμβρίου 2017 24ωρη Πανελλαδική Απεργία.

Οι εργαζόμενοι διεκδικούν:

  • Την άμεση αντικατάσταση των διατάξεων των άρθρων 7 και 11 του νομοσχεδίου του υπουργείου Περιβάλλοντος που βρίσκεται σε δημόσια διαβούλευση, με ρητή διάταξη για παράταση των υφιστάμενων συμβάσεων όλων των εργαζομένων για ένα έτος με δυνατότητα παράτασης μέχρι τη λήξη του Προγράμματος.
  • Το άμεσο άνοιγμα σχετικής Πρόσκλησης Υποβολής Προτάσεων του ΥΜΕΠΕΡΑ 2014-2020, ώστε να είναι εφικτή και νόμιμη η παράταση των υφιστάμενων συμβάσεων όλων των εργαζομένων για ένα έτος με δυνατότητα παράτασης μέχρι τη λήξη του Προγράμματος.
  • Την οριστική επίλυση του εργασιακού τους προβλήματος με τη μετάβασή τους σε εργασιακές σχέσεις αορίστου χρόνου.

Παρά τις συνεχείς προσπάθειές τους, η ηγεσία του Υπουργείου Περιβάλλοντος έχει απορρίψει, χωρίς καμία νομική τεκμηρίωση, την πρότασή τους για παράταση των υφιστάμενων συμβάσεων.

Η υπομονή των εργαζομένων έχει εξαντληθεί και δεν αρκούν πλέον οι υποσχέσεις για επίλυση των προβλημάτων στο μέλλον.

Το Εργατ/κο Κέντρο Ν. Έβρου βρίσκεται στο πλευρό του Πανελλαδικού Συλλόγου Εργαζομένων Φορέων Διαχείρισης Προστατευόμενων Περιοχών, απαιτώντας να δοθεί άμεσα τέλος στην αγωνία εκατοντάδων εργαζομένων και των οικογενειών τους.

Μόνος δρόμος για την επίλυση των προβλημάτων είναι η κινητοποίηση και η αγωνιστική δράση όλων των συναδέλφων.

Για το Δ.Σ.

του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Ν. Έβρου

Ο Πρόεδρος                        Η Γεν. Γραμματέας

Ασπιώτης Ευστάθιος             Βαφειάδου Ιωάννα