Διεθνής σχολή εκπαίδευσης πιλότων λειτουργεί πλέον στο αεροδρόμιο Αλεξανδρούπολης

Διεθνής σχολή εκπαίδευσης πιλότων λειτουργεί πλέον στο αεροδρόμιο Αλεξανδρούπολης

Η επιβατική κίνηση στο αεροδρόμιο “Δημόκριτος” της Αλεξανδρούπολης μπορεί να μειώθηκε τον προηγούμενο χρόνο σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία για το 2016, με βασική αιτία φυσικά τις ακριβές τιμές των εισιτηρίων της AEGEAN, αναπτύσσονται όμως άλλες πολύ σημαντικές δραστηριότητς που φέρνουν σημαντικά έσοδα στο αεροδρόμιο, την πόλη και την περιοχή.

Ο Αερολιμενάρχης Στέλιος Ζαντανίδης, που κάνει ότι μπορεί προκειμένου να βελτιωθούν τα οικονομικά μεγέθη στο “Δημόκριτος” ανέφερε σήμερα το πρωί μιλώντας στον ΜΑXIMUM FM 93,6 και στον Δημήτρη Κολιό, πως λειτουργεί ήδη μια Διεθνής Σχολή Εκπαίδευσης Πιλότων, η οποία φέρνει στην  Αλεξανδρούπολη πάνω από 50 άτομα με υψηλό οικονομικό επίπεδο, εκπαιδευτές, υποψήφιους πιλότους και τεχνικούς, οι οποίοι για διαμονή, διατροφή και διασκέδαση αφήνουν πολλά χρήματα στον τόπο.

Η εταιρεία Skies Aviation Academy εκπαιδεύει

υποψήφιους πιλότους από όλο τον κόσμο

Πρόκειται για την εταιρεία “Skies Aviation Academy” που έχει έδρα την Θεσσαλονίκη, η οποία παρέχει την αρτιότερη και πιο επαγγελματική εκπαίδευση σε όλα τα προγράμματα από την ερασιτεχνική άδεια PPL μέχρι την επαγγελματική άδεια ATPL μαζί με όλα το σχετικά Ratings, σε υποψήφιους πιλότους από την Ελλάδα και όλες τις χώρες του κόσμου. Κάθε κύκλος εκπαίδευσης διαρκεί περισσότερο από ένα μήνα και οι μαθητές ανανεώνονται συνέχεια.

Σύμφωνα μάλιστα με την τελευταία επίσημη ανακοίνωση της εταιρείας στις 09 Νοεμβρίου 2017, έχουν προστεθεί στον εκπαιδευτικό της στόλο που είναι στο αεροδρόμιο “Δημόκριτος” και νέα αεροσκάφη. “Είμαστε στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσουμε ότι ο στόλος των μονοκινητήριων αεροπλάνων, στο Διεθνές Αεροδρόμιο Αλεξανδρούπολης, αυξάνεται συνεχώς! Τώρα επιχειρούμε όχι μόνο Pipers PA-28 Warrior και Cherokee, αλλά και με Pipers PA-28 Archer”.

Όπως είπε ο κ.Ζαντανίδης: “Η συγκεκριμένη εταιρεία που ήρθε από την Θεσσαλονίκη κάνει για λόγους εκπαίδευσης πάνω από 100 πτήσεις την ημέρα. Όλοι αυτοί οι άνθρωποι που έρχονται αφήμουν χρήματα στην πόλη και την περιοχή και συμβάλλουν στην τοπική ανάπτυξη. Παράλληλα, η άλλη εταιρεία εκπαίδευσης πιλότων που εδρεύει στην Καβάλα, κάνει επίσης σημαντικό μέρος του πτητικού της έργου στο δικό μας αεροδρόμιο. Οπότε και από εκεί υπάρχει ανάπτυξη του αεροδρομίου και της Αλεξανδρούπολης. Αυτά δεν πρέπει να τα παραγνωρίζουμε”.