Δημοσχάκης: Οι Εταιρίες Ενοικίασης Αυτοκινήτων οδηγούνται σε κλείσιμο εξαιτίας νομοθετικού κενού

Δημοσχάκης: Οι Εταιρίες Ενοικίασης Αυτοκινήτων οδηγούνται σε κλείσιμο εξαιτίας νομοθετικού κενού

Ο Βουλευτής Έβρου και Επίτιμος Αρχηγός της ΕΛ.ΑΣ, Αναστάσιος Δημοσχάκης, κατέθεσε στο προεδρείο της Βουλής Κοινοβουλευτική Αναφορά, παραθέτοντας επιστολές της εταιρείας ενοικίασης αυτοκινήτων Αφοί Χάμου Ο.Ε. «EVROS CAR RENTAL» προς τον Συνήγορο του Πολίτη και την Εγνατία Οδό Α.Ε., για το ζήτημα της βεβαίωσης προστίμων στην εταιρία ενοικίασης αυτοκινήτων για παραβάσεις που διέπραξαν οι μισθωτές των οχημάτων.

Συγκεκριμένα οι επιστολές αφορούν στην επιβολή προστίμων για την μη καταβολή του αντιτίμου στα διόδια, όχι στον ενοικιαστή του αυτοκινήτου που δηλώνει «αδυναμία πληρωμής» αλλά στην εταιρεία ενοικίασης. Τα συγκεκριμένα πρόστιμα δεν κοινοποιούνται εγκαίρως στην εταιρεία, αλλά βεβαιώνονται προσαυξημένα στην ΔΟΥ, δημιουργώντας οικονομική και γραφειοκρατική επιβάρυνση.

Στην επιστολή υπάρχει ξεκάθαρη γνωμοδότηση του Συνηγόρου του Πολίτη για συγκεκριμένες νομοθετικές τροποποιήσεις–προσθήκες που πρέπει να γίνουν, προκειμένου να αποκατασταθεί το νομοθετικό κενό που επιβαρύνει αδίκως έναν σημαντικό επαγγελματικό κλάδο.

Επισυνάπτονται οι σχετικές επιστολές