“Έφυγε” ένας απ’ τους κορυφαίους γκαϊντατζήδες της Θράκης, ο Θεοδόσης Λογαρούδης απ’ τους Ασβεστάδες

“Έφυγε” ένας απ’ τους κορυφαίους γκαϊντατζήδες της Θράκης, ο Θεοδόσης Λογαρούδης απ’ τους Ασβεστάδες

Ένας από τους κορυφαίους μουσικούς του Έβρου και της Θράκης, από την παλιά, σπουδαία γενιά των γκαϊντατζήδων,”έφυγε” πριν λίγη ώρα από την ζωή. Ο μπαρμπα Θεοδόσης Λογαρούδης άφησε την τελευταία του πνοή στα 85 του χρόνια και η κηδεία του θα γίνει αύριο Σάββατο 11 το πρωί στο χωριό του Ασβεστάδες Διδυμοτείχου.

Ο Θεοδόσης Λογαρούδης που τώρα θα παίζει γκάιντα στον… Παράδεισο όπου συνάντησε τον Πασχάλη Χρηστίδη, τον Γιώργο Δεμερτζή, τον Θόδωρο Κεκκέ και τους άλλους γκαϊντατζήδες του τόπου μας που έφυγαν τελευταία από την ζωή, γεννήθηκε το 1932 στο χωριό Ασβεστάδες του Έβρου. Έπαιζε γκάιντα από την ηλικία των 10 ετών και είναι γνωστός σε  όλο τον Έβρο για το μοναδικό τρόπο παιξίματος του. Το έτος 1996 έπαιξε στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, ενώ το 1997 στο Ηρώδειο, συνοδεύοντας τους χορευτές και χορεύτριες των Ασβεστάδων με τη γκαϊντά του.

Όλοι τον αγαπούσαν και όλοι έχουν κάτι να θυμηθούν από τις μυσταγωγικές συζητήσεις με τον μεγάλο αυτόν μουσικό. Αύριο το πρωί στους Ασβεστάδες όλοι θα είναι εκεί για να τον αποχαιρετήσουν, να πουν το ύστατο χαίρε στον “δάσκαλο”, τον μεγάλο μουσικό και τεράστιο γκαϊντατζή, τον απλό, χαμηλών τόνων μπαρμπα Θεοδόση, που προσέφερε πάρα πολύ στην παραδοσιακή μουσική της Θράκης.