Αμερικανικό πλοίο ήρθε και φόρτωσε ελικόπτερα, οχήματα την Κυριακή και έφυγε για Ισπανία

Αμερικανικό πλοίο ήρθε και φόρτωσε ελικόπτερα, οχήματα την Κυριακή και έφυγε για Ισπανία

Στην Ισπανία και σε αμερικανική βάση, βρίσκονται ήδη τα στρατιωτικά ελικόπτερα που το προηγούμενο μήνα προσγειώθηκαν από την Ρουμανία στην Αλεξανδρούπολη, αποσυναρμολογήθηκαν σε έναν βαθμό “διπλώνοντας” τους έλικες και αφαιρώντας τις δεξαμενές καυσίμων και κάποια ακόμα συστήματα, αλλά και στρατιωτικά οχήματα επίσης του στρατού των ΗΠΑ.

Όλα αυτά σύμφωνα με ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ του  Evros-news.gr έγιναν την περασμένη Κυριακή με κάθε μυστικότητα, όταν κατέπλευσε λίγες ημέρες νωρίτερα Αμερικανικό, πολεμικό μεταφορικό πλοίο, το οποίο “έδεσε” δίπλα ακριβώς στον χώρο του λιμανιού που είχαν συγκεντρωθεί τόσο τα υλικά των ελικοπτέρων, όσο και τα στρατιωτικά οχήματα που επίσης πολύ αθόρυβα ήρθαν από την Ρουμανία και πάρκαραν στον ίδιο χώρο του λιμανιού.

Όλα αυτά έγιναν πολύ προσεκτικά, για ευνόητους λόγους. Κανένας δεν ήθελε να προκληθούν αντιδράσεις από τοπικές οργανώσεις που αντιτίθενται στα συγκεκριμένα ζητήματα, αλλά και για λόγους ασφαλείας. Εξάλλου όσο καιρό τα στρατιωτικά ελικόπτερα και οχήματα βρίσκονταν στον συγκεκριμένο χώρο του λιμανιού της Αλεξανδρούποης και μακριά από τα… αδιάκριτα βλέμματα, υπήρχε 24ωρη φύλαξη όχι μόνο από άνδρες του Λιμενικού, αλλά και Αμερικανούς στρατιωτικούς που κινούνταν με πολιτικά.

Ο αμερικανικό πλοίο έγινε αντιληπτό από κάποιους που μένουν σε περιοχές της πόλης που είναι απέναντι από τον χώρο που είχε καταπλεύσει, επειδή χρησιμοποιήθηκε ένας μεγάλος γερανός για να φορτώσει κυρίως τα ελικόπτερα και τα εξαρτήματα που είχαν αποσυναρμολογηθεί.