Σπουδαίες παραστάσεις στο πρόγραμμα Δεκεμβρίου του θεάτρου ΔΙΟΝΥΣΟΣ στην Ορεστιάδα

Σπουδαίες παραστάσεις στο πρόγραμμα Δεκεμβρίου του θεάτρου ΔΙΟΝΥΣΟΣ στην Ορεστιάδα

Ένα νέο, ποικίλο πρόγραμμα έχει ετοιμάσει και για το μήνα Δεκέμβριο το Θεατρικό Εργαστήρι Νέας Ορεστιάδας ΔΙΟΝΥΣΟΣ, το οποίο μπορεί να καλύψει όλες τις επιλογές και προτιμήσεις του κοινού.

Τα δύο πρώτα Σαββατοκύριακα του Δεκέμβρη, 2-3 και 9-10 του μήνα, στις 9 μ.μ. – Μόνο για 4 παραστάσεις

Κοινός Λόγος”. Αληθινές αφηγήσεις μαρτύρων που κατέγραψε η Έλλη Παπαδημητρίου και καλύπτουν όλα τα δύσκολα χρόνια της νεότερης ιστορίας της πατρίδας μας, με γενικό τίτλο “Κοινός Λόγος”. Πρόκειται για αυθεντικές μαρτυρίες που αναπαριστώνται θεατρικά και μεταφέρουν το κλίμα από τη Μικρασιατική Καταστροφή μέχρι τον Εμφύλιο σε μία ζωντανή, ατμοσφαιρική παράσταση. Ένα αφιέρωμα στην Προσφυγιά, από το χθες ως το σήμερα, από το ελληνικό παρελθόν ως το παγκόσμιο παρόν. Σύνθεση κειμένων, σκηνοθεσία, μουσική επιμέλεια: Άκης Τσονίδης. Σκηνικός χώρος, video: Νίκος Πατούνας. Τεχνικός Ήχου-Φωτισμού: Γιάννη Μητούδης. Παίζουν: Βάσια Ζάχρα, Δάφνη Ζέρζη, Πέτρος Κοττανίδης, Μαρία Κυριακίδη, Αλέξανδρος Λιούμπας, Χρυσή Λυμπερίδου, Βιβή Μιτσίτσκα, Σάκης Φιλέντας. Εισιτήρια: 9 € γενική είσοδος, 6 € μειωμένο (παιδικό, φοιτητικό, ανέργων).

Παράταση για ΔΥΟ ακόμη Τετάρτες, 6 και 13 Δεκεμβρίου, στις 9 μ.μ.

ΧωρίΖουμε;” Ζούμε χωριστά, μπορούμε να ζήσουμε χωρίς ο ένας τον άλλον ή και μαζί και χώρια; Τελικά χωρίζουμε; Η Βιβή Μιτσίτσκα, συνεχίζει να ξετυλίγει τη ζωή της “Δήμητρας” επί σκηνής, σε μία συναρπαστική ερμηνεία, στον ανατρεπτικό, απολαυστικόςκωμικό μονόλογο με… δραματικές προεκτάσεις, που απεικονίζει της ρεαλιστικές σχέσεις γυναικών και ανδρών στη σύγχρονη πραγματικότητα. Συμμετέχει ο Αλέξανδρος Λιούμπας. Το έργο είναι βασισμένο στο έργο του Γ. Ηλιόπουλου “For Ever”, τη διασκευή έκανε η Βιβή Μιτσίτσκα, τη σκηνοθεσία και τη μουσική επιμέλεια ο Άκης Τσονίδης ενώ το σκηνικό χώρο επιμελήθηκε ο Νίκος Πατούνας. Εισιτήρια: 9 € γενική είσοδος, 6 € μειωμένο (παιδικό, φοιτητικό, ανέργων).

Επίσης, στο πρόγραμμα του Δεκεμβρίου περιλαμβάνονται και οι εξής φιλοξενούμενες παραστάσεις:

12/12, 21:15 – “Εκτός ύλης” του Κώστα Λεϊμονή με τον Γεράσιμο Σκιαδαρέση

16/12, 12:00 – “Του κουτιού τα παραμύθια” Χριστουγεννιάτικη Εκδήλωση από τον Παιδικό Σταθμό «Τα Ζουζούνια»

17/12, 21:15 – “Οι 100 ρόλοι που δεν πρόλαβα να παίξω” με τον Δημήτρη Φραγκιόγλου. Σκηνοθεσία: Δημήτρης Μακαλιάς

Τέλος, για την εορταστική περίοδο ανάμεσα στα Χριστούγεννα και την Πρωτοχρονιά, το Θεατρικό Εργαστήρι Νέας Ορεστιάδας παρουσιάζει καθημερινά τις φετινές παραγωγές του, ενώ διοργανώνει και μία μουσική βραδιά που έρχεται αποκλειστικά στον ΔΙΟΝΥΣΟ. Το πρόγραμμα έχει ως εξής:

26/12, 21:15 – “Σε πολύ δύσκολη θέση” κωμικές ιστορίες του Τσέχοφ

27/12, 21:15 – “Χωρίζουμε;” κωμωδία με… δραματικές προεκτάσεις

28/12, 21:15 – “Κοινός Λόγος” αυθεντικές αφηγήσεις Ελλήνων προσφύγων

29/12, 21:15 – Η Ρίτα Αντωνοπούλου, στη σημαντικότερη στιγμή της πορείας της, συναντά τον σπουδαίο πιανίστα Θοδωρή Οικονόμου, έναν από τους πιο καταξιωμένους νέους Έλληνες συνθέτες. Μια μουσική σύμπραξη για τη χαρά της δημιουργίας, για την ανακάλυψη μέσα από το παιχνίδι, για τη φλόγα που καίει, για τη στιγμή που περικλείει τα πάντα. Ένα πιάνο, μια φωνή, δυο άνθρωποι που καίγονται επί σκηνής, μας παίρνουν από το χέρι και πάμε…

30/12, 17:15 – “Η Βασίλισσα του Χιονιού” θέατρο για παιδιά