Κάλεσμα Τοψίδη στα μέλη του Επιμελητηρίου Έβρου να συμμετέχουν μαζικά στις εκλογές

Κάλεσμα Τοψίδη στα μέλη του Επιμελητηρίου Έβρου να συμμετέχουν μαζικά στις εκλογές

Όλα είναι έτοιμα για τις εκλογές του Επιμελητηρίου Έβρου οι οποίες θα διεξαχθούν στις 2,3 και 4 Δεκεμβρίου για την ανάδειξη μελών του νέου Δ.Σ του Επιμελητηρίου, ενώ εκλογική επιτροπή έχει ήδη αναλάβει την όλη διαδικασία.

Ο συνδυασμός «Επιχειρώντας το μέλλον» όπου ηγείται ο Χριστόδουλος Τοψίδης και ο οποίος διεκδικεί την προεδρία για δεύτερη θητεία, είναι ο μοναδικός συνδυασμός που κατεβαίνει στις εκλογές.

Τα εγγεγραμμένα μέλη του Επιμελητήριου είναι οκτώ χιλιάδες τριακόσιοι (8.300) ωστόσο δικαίωμα ψήφου έχουν μόνο τα τακτοποιημένα μέλη και αυτά ανέρχονται στους 3.792 ,ενώ ογδόντα δυο (82) επαγγελματίες διεκδικούν την ψήφο των συναδέλφων τους.

Το Σάββατο 2 Δεκεμβρίου οι εκλογές θα πραγματοποιηθούν από τις 7.00 π.μ. μέχρι 7 μ.μ. στο γραφείο του παραρτήματος του Επιμελητηρίου ΄Έβρου στην Ορεστιάδα(οδός Αγίων Θεοδώρων 184, ) όπου για πρώτη φορά μετά από 97χρόνια ίδρυσης του Επιμελητηρίου στήνεται κάλπη εκτός έδρας νομού, ενώ αντίστοιχα την Κυριακή 3 και την Δευτέρα 4 Δεκεμβρίου θα πραγματοποιηθούν στην έδρα του Επιμελητηρίου Έβρου, στην Αλεξανδρούπολη.( Λ. Δημοκρατίας 307.)

Μιλώντας στην ΕΡΤ Ορεστιάδας για τα έξι χρόνια θητείας του ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Έβρου Χρ. Τοψίδης κατέγραψε στα θετικά το ότι μέσα σε αυτά τα έξι χρόνια παρατεταμένης ύφεσης η Διοίκηση ανταποκρίθηκε στο μεγαλύτερο βαθμό στις απαιτήσεις των μελών της και ότι δημιούργησε το δικό της Κέντρο Δια Βίου προκειμένου να διεκδικεί πόρους ώστε οι επιχειρήσεις του νομού να γίνουν πιο ανταγωνιστικές.
«Αυτή η διοίκηση αν και οι συνδυασμοί ήταν τρείς, λειτουργήσαμε ομόψυχα και με μια κοινή λογική ισονομίας προς όλα τα τμήματα ,» είπε ο κ. Τοψίδης ο οποίος κάλεσε τα μέλη να προσέλθουν στις κάλπες και να εκλέξουν τους δικούς τους εκπροσώπους ανά τμήμα.
Στους στόχους της νέας διοίκησης μεταξύ άλλων είναι η λειτουργία του καταστήματος Evros shop,η συμμετοχή σε περισσότερα προγράμματα καθώς και η δημιουργία εκπαιδευτικών προγραμμάτων μέσω του Κέντρου Δια Βίου.

Οι έδρες της διοίκησης του Επιμελητηρίου είναι σύνολο 21 και κατανέμονται ως εξής:
1 στο Εξαγωγικό Τμήμα
7 στο Τμήμα Μεταποίησης
7 στο Εμπορικό Τμήμα
5 στο Τμήμα Υπηρεσιών
1 στο Τουριστικό Τμήμα

Συντάκτης: Όλγα Ορφανίδου

Πηγή: ΕΡΤ Ορεστιάδας