Ελεύθεροι οι 43 απ’ τους 44 κατηγορούμενους για διακίνηση ναρκωτικών πέρσι στην Αλεξανδρούπολη

Ελεύθεροι οι 43 απ’ τους 44 κατηγορούμενους για διακίνηση ναρκωτικών πέρσι στην Αλεξανδρούπολη

Ελεύθεροι αφέθηκαν αυτές τις ημέρες οι 43 από τους 44 κατηγορούμενους στην υπόθεση διακίνησης ναρκωτικών που συγκλόνισε πριν ένα χρόνο την Αλεξανδρούπολη και συγκεκριμένα τον Ιούνιο του 2016, όταν επί πολλές μέρες απασχόλησε τα τοπικά αλλά και αθηναϊκά ΜΜΕ.

Όπως δήλωσε στον STATUS 94.2 και τον Σταύρο Αποστολίδη ο γνωστός ποινικολόγος της Αθήνας Σάκης Κεχαγιόγλου που υπερασπίστηκε έναν από τους κατηγορούμενους, το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Θράκης αποφάσισε την αθώωση της συντριπτικής πλειοψηφίας των 44 κατηγορουμένων και έτσι σήμερα βγήκαν από την φυλακή, όσοι κρίθηκαν πέρυσι τον Ιούνιο προφυλακιστέοι.

Ο συνήγορος Σάκης Κεχαγιόγλου κατά

της δίωξης ναρκωτικών Αλεξανδρούπολης

Ο κ.Κεχαγιόγλου επεσήμανε ότι το «αντικείμενο» της δίκης των 7 ημερών αφορούσε  όλο κι όλο 50 gr κοκαΐνης και 1,5 κιλό χασίς και μάλιστα έκανε χιούμορ επισημαίνοντας ότι τελικά ο «Πάμπλο Εσκομπάρ δεν πέρασε όπως φαίνεται από την Αλεξανδρούπολη”.

Συγκεκριμένα, ο γνωστός ποινικολόγος, που είναι συνήγορος τόσο του μοντέλου που συνελήφθη πρόσφατα στο Χονγκ Κονγκ με 2 κιλά κοκαίνη, αλλά και κατηγορουμένων στο τεράστιο κύκλωμα κοκαίνης που εντοπίστηκε αυτές τις ημέρες στην Αθήνα, είπε: “Δεν αμφισβήτησα τον ρόλο της αστυνομίας και της δίωξης ναρκωτικών. Εκείνο που είπα είναι ότι πρέπει η δίωξη ναρκωτικών και γενικότερα η ΕΛΑΣ να επικεντρώνεται σε σοβαρές περιπτώσεις ναρκωτικών και όχι πενήντα γραμμαρίων κοκαίνης και ενός κιλού χασίς, για τα οποία κατηγορούνταν 44 άτομα. Αυτή ήταν η εγκληματική οργάνωση που η δίωξη ναρκωτικών Αλεξανδρούπολης με τυμπανοκρουσίες ανακοίνωσε πριν από ενάμισι χρόνο;

Οι 32 με το διαβιβαστικό της δίωξης ναρκωτικών πήγαν κατηγορούμενοι για εγκληματική οργάνωση. Οι 26 αθωώθηκαν. Αυτοί όμως είναι επαγγελματίες της Αλεξανδρούπολης, οικογενειάρχες, έχουν παιδιά που πηγαίνουν στο σχολείο και άκουγαν να κατηγορούν τον πατέρα τους για έμπορο ναρκωτικών και Πάμπλο Εσκομπάρ. Ήταν ένα θέατρο σκιών αυτή η υπόθεση”.