Λαμπάκης: “Θα πάρω πάνω από 50%, αν βέβαια ο λαός κρίνει σωστά”

Λαμπάκης: “Θα πάρω πάνω από 50%, αν βέβαια ο λαός κρίνει σωστά”

Αισιόδοξος ότι στις αυτοδιοικητικές εκλογές του 2019 θα πάρει από την πρώτη Κυριακή πάνω από 50% και θα εκλεγεί πάλι δήμαρχος Αλεξανδρούπολης, αρκεί βέβαια ο λαός να κρίνει σωστά, εμφανίστηκε ο Βαγγέλης Λαμπάκης, με αφορμή την πρόθεση της Κυβέρνησης να καθιερώσει σύστημα απλής αναλογικής.

Ο Δήμαρχος Αλεξανδρούπολης και Πρόεδρος της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης, μιλώντας στην πρωινή εκπομπή του ΜΑXIMUM FM 93,6 και στον Δ.Κολιό, ουσιαστικά άφησε να εννοηθεί πως αν δεν εκλεγεί από την πρώτη Κυριακή παίρνοντας πάνω από 50%, προφανώς ο λαός θα έχει κάνει λάθος. Για τόση… μετριοφροσύνη μιλάμε.

Σχολιάζοντας τα όσα είπε στο πρόσφατο συνέδριο της ΚΕΔΕ στα Ιωάννινα εναντίον του υπουργού Εσωτερικών Πάνου Σκουρλέτη, ο οποίος έχει ξεκαθαρίσει πως θα εφαρμοστεί η απλή αναλογική στις δημοτικές εκλογές και θέλοντας να δείξει ότι άλλοι δήμαρχοι θα έχουν πρόβλημα γιατί ο συνδυασμός τους θα είναι μειοψηφία στο δημοτικό συμβούλιο, είπε: “Εγώ θα πάρω πάνω από το 50% πάλι, αν ο λαός βέβαια κρίνει σωστά. Με την δικιά μου υποκειμενικότητα αυτό πιστεύω”.

Θα μπορούσε φυσικά να πει κανείς ότι πιστεύει πολύ στον εαυτό του και το έργο που θα κάνει στην πενταετία και θα επιβραβευθεί. Να εννοείς όμως έμμεσα ότι αν δεν πάρεις πάνω από 50% την πρώτη Κυριακή θα φταίει ο λαός γιατί δεν θα κρίνει σωστά και όχι ενδεχομένως τα δικά σου λάθη ή παραλείψεις, είναι σίγουρα ενδεικτικό του τρόπου σκέψης του δημάρχου.