Φεύγει για την Αθήνα αύριο το ταχύπλοο ΖΕΦΥΡΟΣ της Σαμοθράκης

Φεύγει για την Αθήνα αύριο το ταχύπλοο ΖΕΦΥΡΟΣ της Σαμοθράκης

Για την Αθήνα αναχωρεί αύριο, σύμφωνα με πληροφορίες από τις λιμενικές αρχές, το ταχύπλοο επιβατηγό πλοίο ΖΕΦΥΡΟΣ, που είχε σταματήσει τα δρομολόγια του από Αλεξανδρούπολη για Σαμοθράκη στις 19 Σεπτεμβρίου, γιατί όπως ανακοίνωσε τότε η ιδιοκτήτρια εταιρεία SAOS Ferries, δεν είχαν την αναμενόμενη απόδοση οι μηχανές του.

Όλο αυτό το διάστημα και αφού ήρθαν οι τεχνικοί από τα κεντρικά της σουηδικής εταιρείας VOLVO και έκαναν ελέγχους, το ΖΕΦΥΡΟΣ παρέμενε δεμένο στο λιμάνι της Αλεξανδρούπολης. Σήμερα όμως, με αφορμή και τον εορτασμό του Αγίου Νικολάου, προστάτη των ναυτικών μας και στο περιθώριο των διαφόρων εκδηλώσεων, πληροφορηθήκαμε ότι έχει δοθεί άδεια για να αποπλεύσει αύριο Πέμπτη για την Αθήνα.

Όπως μάθαμε στη συνέχεια από εκπροσώπους της ιδιοκτήτριας εταιρείας, αυτό όντως θα γίνει προκειμένου να υπάρξει αντικατάσταση των μηχανών του και να γίνει τοποθέτηση νέων προκειμένου να μπορεί στη συνέχεια να αρχίσει και πάλι δρομολόγια. Όλο αυτό το διάστημα των περίπου 2,5 μηνών που παρέμενε πάντως ακινητοποιημένο, υπήρξε σίγουρα σημαντική οικονομική ζημιά της εταιρείας SAOS Ferries, αφού χάθηκαν έσοδα από τα δρομολόγια που θα εκτελούσε καθημερινά, ενώ δεν πρέπει να ξεχνάμε και τα χρήματα που επενδύθηκαν για τη ναυπήγηση του.