Την Τρίτη 12 Δεκεμβρίου αναμένεται να δοθεί η παράκαμψη Λαβάρων

Την Τρίτη 12 Δεκεμβρίου αναμένεται να δοθεί η παράκαμψη Λαβάρων

Την ερχόμενη Τρίτη 12 Δεκεμβρίου, αναμένεται να δοθεί, εκτός απρόοπτου σε περίπτωση κακοκαιρίας, η παράκαμψη των Λαβάρων στον κάθετο άξονα Αρδανίου-Ορμενίου, αφού οι εργασίες έχουν σχεδόν ολοκληρωθεί.

Σύμφωνα με πληροφορίες μας, σήμερα άρχισε η εκτροπή της κυκλοφορίας στον κόμβο λίγο πριν τα Λάβαρα και προς τον παλιό δρόμο (εκεί που βρίσκονται οι αποθήκες-σιλό), προκειμένου να ενωθεί το νέο κομμάτι με τον δρόμο που ήδη υπήρχε. Η ενημέρωση που υπάρχει στους τοπικούς παράγοντες, είναι ότι υπάρχει το ενδχεόμενο να βρεθεί  στην περιοχή για να εγκαινιάσει την λειτουργία της παράκαμψης, ποπυ με διαχρονικές ευθύνες κυρίως των προηγύμενων κυβερνήσεων δεν ολοκληρώνονταν εδώ και πολλά χρόνια, ο υπουργός Υποδομών Χρήστος Σπίρτζης.

 

Υπάρχουν πάντως και οι επισημάνσεις ότι ο νέος δρόμος είναι πολύ στενός, απλά με δυο λωρίδες και διαγράμμιση στη μέση, επαρχιακός δρόμος ουσιαστικά και όχι κάθετος άξονας. Αυτό άλλωστε τόνισε ο δήμαρχος Σουφλίου και παλαιότερα πρόεδρος Κοινότητας Λαβάρων και δήμαρχος Ορφέα Βαγγέλης Πουλιλιός, που ήταν… νιος και γέρασε για να δει την περιβόητη παράκαμψη Λαβάρων να δίνεται επιτέλους στην κυκλοφορία. Σίγουρα πάντως πρόκειται έτσι και αλλιώς για μια πολύ θετική εξέλιξη.