ΑΝΕΠΙΘΥΜΗΤΟΣ ο Ερντογάν λέει ο λαός της Θράκης. ΑΠΕΛΑΣΤΕ ΤΟΝ μετά απ’ όσα είπε για τουρκική μειονότητα!!!

ΑΝΕΠΙΘΥΜΗΤΟΣ ο Ερντογάν λέει ο λαός της Θράκης. ΑΠΕΛΑΣΤΕ ΤΟΝ μετά απ’ όσα είπε για τουρκική μειονότητα!!!

ΑΝΕΠΙΘΥΜΗΤΟΣ ήταν εξ αρχής ο Πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στην φιλήσυχη Θράκη μας, όπου ζουν εδώ και δεκαετίες αρμονικά Χριστιανοί και Μουσουλμάνοι, που δεν έχουν να χωρίσουν τίποτα. Τώρα όμως που με τεράστιο θράσος και εκμεταλλευόμενος τους απαράδεκτους χειρισμούς της Κυβέρνησης προκάελσε μέσα στο Προεδρικό Μέγαρο λέγοντας ότι «η μειονότητα στη Δ. Θράκη είναι τουρκική», ο λαός της Θράκης απαιτεί να μην πατήσει εδώ το πόδι του. ΑΠΕΛΑΣΤΕ ΤΟΝ, αν σας έχει μείνει λίγη τσίπα και ελληνικό φιλότιμο.

Μέσα στο Προεδρικό Μέγαρο και σε live σύνδεση με τα ελληνικά κανάλια ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντόγαν επιχειρηματολόγησε επί ώρα γιατί πρέπει να αναθεωρηθεί η Συνθήκη της Λωζάνης, γιατί η μειονότητα στη Δυτική Θράκη πρέπει να λέγεται τουρκική και όχι μουσουλμανική, ενώ έθεσε και θέμα Αιγαίου λέγοντας ότι «στόχος μας να βρεθεί μια βιώσιμη λύση στην Κύπρο το ίδιο και στο Αιγαίο»! Μεταξύ Ερντογάν και Προκόπη Παυλόπουλου εξελίχθηκε ένα ντιμπέιτ καθώς δεν περιορίστηκαν σε μία απλή δήλωση on camera, αλλά επανήλθαν και οι δύο με δηλώσεις με τον Τούρκο πρόεδρο μάλιστα να θέλει να έχει τον τελευταίο λόγο.


Η αρχή έγινε με τον κ. Παυλόπουλο, ο οποίος έθεσε το θέμα της αναθεώρησης της Συνθήκης της Λωζάνης που είχε αναφέρει ο Ερντογάν στη συνέντευξή του στον ΣΚΑΪ. Ο Τουρκαλάς όμως ξεπέρασε κάθε όριο και άρχισε να λέει διάφορα ανθελληνικά και καθαρά εχθρικά για την χώρα μας. Ο κ. Ερντογάν είπε ότι όπως ο ομόλογός του μίλησε ξεκάθαρα το ίδιο θα έκανε και ο ίδιος: «Για τη Συνθήκη της Λωζάνης υπάρχουν εκκρεμότητες που δεν κατανοούνται σωστά. Αυτή είναι μία συμφωνία που υπογράφτηκε πριν 94 χρόνια και δεν αφορά μόνο την Ελλάδα, υπήρξαν 11 χώρες που εμπλέκονται. Στη Συνθήκη υπάρχει ακόμα και η Ιαπωνία! Μιλάμε για μία συμφωνία με όλες αυτές τις χώρες. Μέσα στο διάστημα των 94 ετών ξαναοικοδομείται ο πλανήτης. Αλλαξαν πολλά και εμφανίστηκαν νέα θέματα μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας στο διάστημα αυτό. Πχ στη Συνθήκη χαρακτηρίζεται μουσουλμανική η μειονότητα στην Ελλάδα, είναι σωστό, αλλά στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο υπάρχει αναφορά στη λέξη τουρκική μειονότητα.

Μπορούμε να απαντήσουμε στο ερώτημα αν οι μουσουλμάνοι στη Δ. Θράκη μπορούν να ζήσουν τη θρησκεία τους βάσει της Συνθήκης της Λωζάνης; Υπάρχουν προσπάθειες για να διορίζεται ο αρχιμουφτής από άτομα που διορίζει το κράτος. Στην Τουρκία ο Πατριάρχης δεν είναι διορισμένος. Ο πατριάρχης εκλέγεται από την Αγία Σύνοδο. Στη Δ. Θράκη όμως εξακολουθούν να μη μπορούν οι ιμάμηδες να εκλέγουν τον αρχιμουφτή τους. Πώς λοιπόν είναι σε ισχύ η Συνθήκη της Λωζάνης; Αρα δεν εφαρμόζετε τη Συνθήκη της Λωζάνης. Στην Τουρκία δεν υπάρχουν διακρίσεις στους χώρους προσευχής, αλλά στη Δυτική Θράκη δεν μπορούν ούτε να πουν τη λέξη τουρκική. Δεν μπορούν να γράψουν τη λέξη τουρκική στην πινακίδα ενός σχολείου. Πρέπει να ξεπεράσουμε αυτά τα θέματα. Αυτό εννοώ με την επικαιροποίηση της Συνθήκης της Λωζάνης.

Υπάρχουν όμως και στρατιωτικά θέματα. Οταν αποχωρήσατε από το ΝΑΤΟ εμείς σας στηρίξαμε για να ξαναγίνετε μέλος. Για το Κυπριακό, εσείς δεν είχατε πάρει μέρος στις συνομιλίες, αλλά εγώ είχα πάρει. Στόχος μας να βρεθεί μια βιώσιμη λύση στην Κύπρο το ίδιο και στο Αιγαίο. Υπάρχουν διάφορα θέματα που υπάρχουν στην συνθήκη της Λωζάνης, έχουν αλλάξει πάρα πολλά πράγματα τόσα χρόνια που έχουν περάσει. Αν εξετάσουμε όλα αυτά τα θέματα θα δούμε ότι πρέπει να αλλάξουν κάποια πράγματα. Και το θέμα της προστασίας των δικαιωμάτων των δικών μας ανθρώπων στη Θράκη είναι ένα πρώτης προτεραιότητας θέμα».

https://www.youtube.com/watch?time_continue=1&v=mg7SzrQW-Ts

Και ενώ τυπικά, ο on camera χαιρετισμός θα έληγε εκεί, ο κ. Παυλόπουλος ζήτησε να κάνει παρέμβαση μετά το τέλος της δήλωσης του κ. Ερντογάν για να πει τα εξής: «Σας θυμίζω ότι δεν είμαι εκτελεστικός πρόεδρος όπως εσείς, έχω απάντηση για όσα είπατε, αλλά θα τα πείτε με την κυβέρνηση. Εκείνο που πρέπει να κάνουμε είναι να στηρίξουμε μία ειλικρινή φιλία. Εχω μία μόνο παρατήρηση για την επικαιροποίηση της Συνθήκης της Λωζάνης που αναφέρατε. Οι συνθήκες δεν χρειάζονται αναθεώρηση, οι μέθοδοι ερμηνείας του δικαίου είναι εκείνες που προσαρμόζουν τη Συνθήκη στα εκάστοτε δεδομένα. Αυτό λέγεται ερμηνεία. Ας αποφεύγαμε ορισμένους όρους που δεν ταιριάζουν νομικά, για να αποφεύγονται παρεξηγήσεις. Συγχωρέστε μου την παρέμβαση».
Το ντιμπέιτ συνεχίστηκε καθώς και ο κ. Ερντογάν θέλησε να έχει τον τελευταίο λόγο: «Εγώ δεν είμαι καθηγητής αλλά ξέρω πολύ καλά το Δίκαιο. Στο Δίκαιο της πολιτικής υπάρχει όρος για επικαιροποίηση των Συνθηκών, αρκεί να υπάρχει συμφωνία των χωρών. Υπάρχουν τέτοια παραδείγματα από τον κόσμο. Εγώ αναφέρθηκα σε αυτά τα θέματα επειδή τα θέσατε εσείς. Αν δεν κάνατε αναφορά εγώ αυτά θα τα συζητούσα με Τσίπρα, όπως και να συμβαίνει τα συζητήσαμε».

https://www.youtube.com/watch?time_continue=3&v=V_-bNpFZya8

Οι θεσμικοί φορείς της Θράκης, εκτός Λαμπάκη,

Μητροπολίτη Άνθιμου γιατί σιωπούν;

Αν όλα αυτά τα είπε μέσα στο Προεδρικό Μέγαρο και απέναντι στον τυπικά Πρώτο Πολίτη της χώρας, σκεφθείτε τί έχει να γίνει αύριο στην Θράκη, όπου ο Ερντογάν θα βρεθεί απέναντι στους φανατικούς μουσουλμάνους της περιοχής, στους χρηματοδοτούμενους πράκτορες του Τουρκικού Προξενείου, αλλά και σε οπαδούς του που ετοιμάζονται το πρωί της Παρασκευής να έρθουν από  Ανδριανούπολη, Κωνσταντινούπολη και Προύσσα. Ποιός να αντιδράσει; Ο Αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών Γιώργος Κατρούγκαλος με το… μαντιλάκι στην τσέπη, που θα τον συνοδεύει; Ή μήπως ο υφυπουργός Εξωτερικών Γιάννης Αμανατίδης που την άλλη φορά με τις προκλήσεις του Αντιπροέδρου της Τουρκίας Τσαβούσογλου απλά κοιτούσε με απλανές βλέμμα, αφού κάποιοι από το υπουργείο δεν είχαν φροντίσει να έχει διερμηνέα από την ελληνική πλευρά και αυτός ήταν του Τουρκικού Προξενείου;

Αλήθεια, εκτός του δημάρχου Αλεξανδρούπολης Βαγγέλη Λαμπάκη και του Μητροπολίτη Αλεξανδρουπόλεως Άνθιμου που απηύηθυναν την ανοιχτή επιστολή στον προκλητικό Ερντογάν και ΜΠΡΑΒΟ ΤΟΥΣ, οι άλλοι θεσμικοί εκπρόσωποι της Θράκης γιατί σιωπούν; Οι βουλευτές της Θράκης (δεν μιλάω για τους μουσουλμάνους) τί κάνουν; Ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Αναστάσιος Δημοσχάκης, ο μοναδικός βουλευτής του κόμματος στην Θράκη, γιατί δεν μιλάει; Αντί την ίδια στιγμή που η Ελλάδα και η Θράκη “καίγεται” από τις απαράδεκτες επιθετικές δηλώσεις Ερντογάν, να κάνει μια σκληρή δήλωση-απάντηση, μας στέλνει δελτία τύπου για τις επερωτήσεις που έκανε στη Βουλή για ένα εντελώς άσχετο θεμα με την Θράκη και την περιοχή μας.

Ο Περιφερειάρχης Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης Χρήστος Μέτιος γιατί δεν κάνει μια δήλωση; Έστω μια δήλωση ότι είναι απαράδεκτη η προσπάθεια του Τούρκου Προέδρου να διαταράξει την ειρηνική συμβίωση Χριστιανών και Μουσουλμάνων. Τόσο πολύ… μετρούν κάποιοι τις ψήφους της μουσουλμανικής μειονότητας και δεν λένε… ΑΕΙ ΣΙΧΤΙΡ στον Τούρκο Πρόεδρο;