Η μουσουλμανική μειονότητα της Θράκης γύρισε επιδεικτικά την πλάτη στον προκλητικό Ερντογάν

Η μουσουλμανική μειονότητα της Θράκης γύρισε επιδεικτικά την πλάτη στον προκλητικό Ερντογάν

Το φυσάνε και δεν κρυώνει ο Πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και οι συνεργάτες του, αυτό που έγινε σήμερα στην Κομοτηνή και την Θράκη γενικότερα. Η μουσουλμανική μειονότητα, οι συμπατριώτες μας Έλληνες μουσουλμάνοι που ζουν ειρηνικά εδώ και δεκαετίες με τους Χριστιανούς, του… γύρισαν επιδεικτικά την πλάτη. Όχι μόνο στον ίδιο που θέλησε να παραστήσει το νεοΣουλτάνο, αλλά και τα κηρύγματα μίσους που έκανε κατά τις χθεσινές συναντήσεις του με τον Προκόπη Παυλόπουλο και τον Αλέξη Τσίπρα.

Γιατί η πραγματικότητα είναι ο αδιάψευστος μάρτυρας αυτού που αναφέραμε. Μπορεί κάποιοι απεσταλμένοι των αθηναϊκών ΜΜΕ, που γνωρίζουν ελάχιστα για την κατάσταση της Θράκης να μετέδιδαν ότι αποθεώθηκε και καταχειροκροτήθηκε από τους συγκεντρωμένους, δείχνοντας εντυπωσιασμένοι με όλη αυτή την κατάσταση, αλλά ακόμα και αν δεχθούμε τους υπερβολικούς υπολογισμούς για 1.000 άτομα μέσα και γύρω από το τζαμί ή στο Μειονοτικό σχολείο που πήγε μετά, είναι ελάχιστος αριθμός.

Ούτε οι παχυλά αμειβόμενοι από το Τουρκικό προξενείο της Κομοτηνής δεν πήγαν δηλαδή. Ούτε αυτοί που εισπράττουν μέσω τουρκικής τράπεζας επίδομα μαντίλας για τις κόρες τους. Όλοι μαζί είναι πολύ περισσότεροι από όσους βρέθηκαν για να χειροκροτήσουν τον Ερντογάν και ήταν οι… γνωστοί άγνωστοι. Ψευδομουφτήδες, τουρκόψυχοι και καλά πληρωμένοι πράκτορες της γειτονικής χώρας που βρήκαν τρόπο να περνούν καλά με τα μυστικά κονδύλια του  Προξενείου και μερικοί φανατικοί.

Στην Κομοτηνή, μια πόλη με 20.000 μουσουλμάνους, στην Θράκη όπου η μουσουλμανική μειονότητα ξεπερνάει τις 100.000, με λεωφορεία να μεταφέρουν κόσμο από χωριά της Ξάνθης, της Ροδόπης ακόμα και του Έβρου, δεν μπόρεσαν να συγκεντρώσουν περισσότερους από 500, άντε να δεχθούμε ότι ήταν 1.000. Είναι ξεκάθαρο ότι οι συμπολίτες μας Έλληνες μουσουλμάνοι της Θράκης, του γύρισαν επιδεικτικά την πλάτη. Θέλουν να ζουν ειρηνικά όπως έκαναν ως τώρα, να είναι πολίτες μιας ευρωπαϊκής χώρας και όχι ενός ισλαμικού κράτους και μιας δικτατορίας που έχει πλέον επιβάλλει μετά το περσινό πραξικόπημα ο Ερντογάν στην Τουρκία.

Ότι και αν είπε λοιπόν στις ομιλίες του στο Μειονοτικό σχολείο ή το ξενοδοχείο όπου μαζεύτηκαν όλα τα “λουλούδια” που είναι ελεγχόμενα και καλά αμειβόμενα με τουρκικά κεφάλαια από το Προξενείο Κομοτηνής, ο Ερντογάν ένοιωσε μια τεράστια ψυχρολουσία στην Θράκη.  Κι αν παρατηρήσετε τις κοντινές φωτογραφίες, θα δείτε στην έκφραση του την απογοήτευση αυτή. Προφανώς ο Αντιπρόεδρος του Τσαβούσογλου που είχε έρθει πριν λίγο καιρό να προετοιμάσει την επίσκψεη, άλλα θα του είπε και αυτός απογοητεύθηκε.

Η μουσουλμανική μειονότητα της Θράκης σε καμιά περίπτωση δεν “στήριξε” με την παρουσία της την προσπάθεια που έκανε χθες στην Αθήνα ο Τούρκος Πρόεδρος να… πυρπολήσει τις σχέσεις με την Ελλάδα, θέτοντας θέματα αναθεώρησης της συνθήκης της Λωζάνης ή μιλώντας για τουρκική μειονόττα στη Θράκη.

ΚΩΣΤΑΣ ΠΙΤΙΑΚΟΥΔΗΣ