Παλιό Κολυμβητήριο Αλεξανδρούπολης: Επικίνδυνο, αλλά ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος δεν ξέρει πότε θα κατεδαφιστεί

Παλιό Κολυμβητήριο Αλεξανδρούπολης: Επικίνδυνο, αλλά ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος δεν ξέρει πότε θα κατεδαφιστεί

Εξαιρετικά επικίνδυνο είναι για τους διερχόμενους αλλά και όσους μένουν στα διπλανά σπίτια, το κτίριο του παλιού Κολυμβητηρίου της Αλεξανδρούπολης, αφού έχουν διαβρωθεί κομμάτια του και… ξεκολλούν από τους ανέμους. Όπως έγινε πριν λίγες μέρες με την σκεπή και υπάρχει φυσικά κίνδυνος να πέσουν σε ανθρώπους και να τους τραυματίσουν σοβαρά.

Όλα αυτά μάλιστα τα παραδέχθηκε ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος Αθλητισμού, Οικισμών και Καθημερινότητας Γιάννης Βαταμίδης μιλώντας στην πρωινή εκπομπή του ΜΑXIMUM FM 93,6 και στον Δ.Κολιό: “Την προηγούμενη βδομάδα με την κακοκαιρία είχαμε προβλήματα που δημιουργούσαν και κινδύνους για τους δημότες μας στο θέμα της ασφάλειας. Σε συνεργασία με κάποιον ιδιώτη έγινε αποκατάσταση των ζημιών και κομμάτια της οροφής που είχαν αποκκοληθεί και δημιουργούσαν κινδύνους, τα διορθώσαμε. Παράλληλα με τις τεχνικές υπηρεσίες προβήκαμε στην  σφράγιση των χώρων γιατί εισέρχονται άσχετοι”.

Ο κ.Βαταμίδης παραδέχθηκε ότι πρέπει να γίνει άμεσα η κατεδάφιση του παλιού Κολυμβητηρίου, αλλά δε μπορούσε να δώσει συγκεκριμένη απάντηση πότε θα γίνει αυτό. Μάλιστα δεν γνώριζε πως η άδεια κατεδάφισης, όπως του ανέφερε ο δημοσιογράφος κ.Κολιός, έχει εκδοθεί εδώ και σχεδόν 2 χρόνια, από τον Μάρτιο του 2016 και ούτε ο ίδιος μπορεί να δεσμευθεί αν θα γίνει μέσα στο 2018 και πότε η κατεδάφιση. “Πρέπει να προβούμε άμεσα στην κατεδάφιση της κατασκευής, γιατί με τον καιρό έχουν διαβρωθεί αρκετά μεταλλικά στοιχεία και πρέπει να κατεδαφιστεί. Έχει εξασφαλιστεί ένα ποσό, έχει ενταχθεί στο τεχνικό πρόγραμμα του δήμου το 2018.

Αναζητούμε κάποια χρηματοδότηση για να προχωρήσουμε στο έργο αυτό. Ο προϋπολογισμός είναι στις 124.00 ευρώ, άσχετα πόσο θα καταλήξει. Ψάχνουμε πόρους για να δημιουργήσουμε εκεί ανοιχτές πισίνες και για ΑΜΕΑ.  Για να πω την αλήθεια δεν θυμάμαι ότι έχει εκδοθεί η άδεια κατεδάφισης στις 2 Μαρτίου του 2016. Από ιδίους πόρους πιστεύω ότι θα μπορέσουμε μέσα στο 2018 να κάνουμε την κατεδάφιση”.

Αυτά είπε ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος κ.Βαταμίδης, χωρίς να προσδιορίσει έστω και στο… περίπου πότε θα γίνει η κατεδάφιση. Κι επειδή χειμώνιασε και οι καιρικές συνθήκες γίνονται όλο και πιο άγριες, ας ελπίσουμε  να μην υπάρξουν τίποτα αποκολλήσεις μεγάλων κομματιών, που θα προκαλέσουν ατυχήματα ή τραυματισμούς.