Παρουσία Πατσουρίδη άναψε το χριστουγεννιάτικο δέντρο στους Μεταξάδες Διδυμοτείχου (φωτορεπορτάζ)

Παρουσία Πατσουρίδη άναψε το χριστουγεννιάτικο δέντρο στους Μεταξάδες Διδυμοτείχου (φωτορεπορτάζ)

Παρουσία του δημάρχου Διδυμοτείχου Παρασκευά Πατσουρίδη, άναψε για άλλη μία χρονιά και έλαμψε το χριστουγεννιάτικο δέντρο ως αρχή των εορταστικών εκδηλώσεων του δωδεκαημέρου στην κεντρική πλατεία των Μεταξάδων.

Οι νέοι και οι νέες του Συλλόγου Νεολαίας και Γυναικών Μεταξάδων, με εθελοντική εργασία έστησαν τη χριστουγεννιάτικη φάτνη και το πιο όμορφο χριστουγεννιάτικο δέντρο. Πλήθος κόσμου και πολλά παιδιά παρακολούθησαν ένα όμορφο χριστουγεννιάτικο πρόγραμμα, με χριστουγεννιάτικα και πρωτοχρονιάτικα τραγούδια από τη χορωδία του Πολιτιστικού Συλλόγου Γυναικών Μεταξάδων.

Προσφέρθηκαν πλούσια εδέσματα και άφθονο κρασί, καθώς και πλούσια δώρα και παιχνίδια στα μικρά παιδιά τα οποία μοίρασε ο Άγιος Βασίλης.

Την όλη εκδήλωση παρακολούθησαν ο Δήμαρχος Διδυμοτείχου κ. Παρασκευάς Πατσουρίδης, ο Αντιδήμαρχος Μεταξάδων Σλαβούδης Κωνσταντίνος,  ο κ. Μηργκιζούδης Ηλίας πρόεδρος του τοπικού διαμερίσματος Μεταξάδων,   ο Ιερέας του χωριού π.Ιάκωβος Αρναουτίδης,  o τοπικός Αστυνόμος κ. Ποτίδης Πολυχρόνης και πλήθος κόσμου από τους Μεταξάδες και την γύρω περιοχή. 

Ο Πρόεδρος του Συλλόγου Χρήστος Κισσούδης, ένας νέος άνθρωπος που μαζί με τους συγχωριανούς του πρωτοστατεί στη διοργάνωση πολλών εκδηλώσεων, έγραψε και ένα ιδιαίτερα συγκινητικό σχόλιο για την χθεσινή εκδήλωση, που σίγουρα αφορά όλα τα χωριά της περιοχής αλλά και του Έβρου γενικότερα, με τους πολλούς εσωτερικούς αλλά και εξωτερικούς μετανάστε: ” Ζούμε σε μια περιοχή που κάποτε έσφιζε από ζωή ,σε ένα τόπο που γέννησε τη θρακιώτικη παράδοση , σε ένα τόπο που όλο και ερημώνει, είναι λυπηρό το ότι και εφέτος σε πολλά χωριά της περιφέρειάς μας δεν θα ακουστούν παιδικές φωνές να ψάλλουν τα κάλαντα και πολλά μάτια γεροντικά θα περιμένουν ανυπόμονα ,όπως κάθε μέρα, να ρθει ο ξενιτεμένος τους, να ακούσουν το χαρμόσυνο μήνυμα της γεννήσεως.

Σ΄αυτόν τον τόπο όλοι εμείς έχουμε χρέος να γίνουμε για λίγο παιδιά όπως μας το ζήτησε ο ίδιος ο Χριστός μας και να δώσουμε όσο περισσότερη χαρά και αγάπη μπορούμε στο μοναχικό μας συνάνθρωπο. Στους δε ισχυρούς της γης που ξέχασαν τι θα πει αγάπη και θεοποίησαν το χρήμα και κάθε τι υλικό αναλώσιμο ,ας τους θυμίσουμε τα κάλαντα της Ανατολικής Θράκης.: “Ποψι Χριστός γεννήθηκε κι ου κόσμους δεν του νιώθει κι κόσμους κι τα οικούμενα κι βασιλιάς Ηρώδης” ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ ΚΑΙ ΕΥΛΟΓΗΜΕΝΑ” .

[post_gallery]