Αλεξανδρούπολη: Άφθαρτος και απόλυτα πετυχημένος στο χώρο του, ακούγεται για υποψήφιος δήμαρχος

Αλεξανδρούπολη: Άφθαρτος και απόλυτα πετυχημένος στο χώρο του, ακούγεται για υποψήφιος δήμαρχος

Η πρόσφατη δημοσκόπηση της αθηναϊκής εταιρείας RASS για τον υποψήφιο δήμαρχο Αλεξανδρούπολης, έφερε απλά στο προσκήνιο τις επαφές, ζυμώσεις και συζητήσεις που γίνονται στο παρασκήνιο γύρω από το συγκεκριμένο θέμα, αν και απέχουμε 20 περίπου μήνες από τις αυτοδιοικητικές εκλογές του 2019. 

Για την συγκεκριμένη δημοσκόπηση, δεν διαρρέεται το παραμικρό όσον αφορά το άτομο ή και τον φορέα που την παρήγγειλε και πληρώνει το κόστος της, αν και δεν είναι τόσο μεγάλο. Μόνο τα ονόματα που τέθηκαν ως πιθανοί υποψήφιοι έχουν γίνει γνωστά, από πολίτες της Αλεξανδρούπολης οι οποίοι ρωτήθηκαν. Μιλάμε για το νυν δήμαρχο Βαγγέλη Λαμπάκη, τον δημοτικό σύμβουλο και επικεφαλή της παράταξης ΑΝΑ.Σ.Α Παύλο Μιχαηλίδη, τον Αντιπεριφερειάρχη Δημήτρη Πέτροβιτς, τον Πρόεδρο του Επιμελητηρίου Χριστόδουλο Τοψίδη, τον Πρόεδρο του Εμπορικού Συλλόγου Κώστα Χατζημιχαήλ και τον Φραγκούλη Δούκα, πρώην δημοτικό σύμβουλο του Βαγγέλη Αλεξανδρή.

Η αναφορά μάλιστα του συγκεκριμένου αν και δεν έχει αυτή την στιγμή κάποια θεσμική ιδιότητα, δοηγεί ορισμένους να υποστηρίζουν ότι μπορεί αυτός να παρήγγειλε την συγκεκριμένη δημοσκόπηση, μαζί με άλλους συμβούλους του πρώην δημάρχου κ.Αλεξανδρή, μεταξύ των οποίων και ο Πρόεδρος της ΕΑΣ Αλεξανδρούπολης Λάζαρος Κιτσικίδης. Απ’ την στιγμή όμως που τα στελέχη της εταιρείας είναι κυριολεκτικά “σφίγγες” και αρνούνται να πουν το παραμικρό, μόνο εικασίες και σενάρια μπορούν να γίνουν.

Μια πολύ καλή περίπτωση, αλλά το σκέφτεται

Σύμφωνα πάντως με πληροφορίες του evros-news.gr, υπάρχει μια πολύ καλή περίπτωση, ενός άφθαρτου ατόμου, πολύ γνωστού στην Αλεξανδρούπολη και εξαιρετικά πετυχημένου στον ιδιωτικό τομέα όπου διευθύνει χρόνια τώρα με επιτυχία κορυφαία επιχείρηση, γύρω απ’ τον οποίο αναπτύσσεται έντονη κινητικότητα. Αρκετοί φίλοι και γνωστοί του προτείνουν να ασχοληθεί για πρώτη φορά με την πολιτική και συγκεκριμένα τον δήμο Αλεξανδρούπολης, ο ίδιος κατά καιρούς έδειξε ότι θα το σκεφτόταν υπό κάποιες προϋποθέσεις, αλλά αυτό δεν σημαίνει πως το αποφάσισε να κάνει το επόμενο βήμα.

Ιδεολογικά κινείται στον κεντρώο προς κεντροαριστερό χώρο, έχει όμως άριστες σχέσεις λόγω της επαγγελματικής του δραστηριότητας και με τον κεντροδεξιό χώρο, ενώ είναι δεδομένο πως αν το αποφασίσει, θα έχει την πολύπλευρη στήριξη του ιδιοκτήτη της εταιρείας που διευθύνει. Το όνομα του μάλιστα ήδη έχει διαρρεύσει, αλλά επειδή ο ίδιος αρνείται-προς στιγμήν- ότι υπάρχει τέτοιο ενδεχόμενο, δεν το δημοσιοποιούμε.

Σίγουρα πάντως στο συγκεκριμένο ζήτημα και γενικότερα τις εκλογές του δήμου Αλεξανδρούπολης, είμαστε μόλις στην αρχή.