Κάθετος άξονας: Διδυμότειχο-Σουφλί πλέον σε 10′. Δόθηκαν σήμερα και τα 12 μέτρα πλάτος

Κάθετος άξονας: Διδυμότειχο-Σουφλί πλέον σε 10′. Δόθηκαν σήμερα και τα 12 μέτρα πλάτος

Δεν πιστεύουν στα μάτια τους οι οδηγοί που κινούνται στον κάθετο άξονα από Σουφλί προς Διδυμότειχο ή και το αντίθετο, αφού μετά την χθεσινή παράδοση της παράκαμψης Λαβάρων και την σημερινή πλήρη χρησιμοποίηση των 12 μέτρων του τμήματος Ψαθάδες-Αμόριο που είναι έτοιμα, ο χρόνος που διανύει κάποιος την απόσταση Διδυμότειχο-Σουφλί είναι πλέον μόλις 10 λεπτά, από μισή ώρα που έκανε ως τώρα.

Αυτό τον χρόνο έκαναν, με σταθερή ταχύτητα 100 χιλιομέτρων την ώρα, οι φίλοι οδηγοί που όπως και όλοι όσοι κινούνται στον κάθετο άξονα Αρδανίου-Ορμενίου, προσπαθούν να συνέλθουν από την έκπληξη. Πως μετά από δεκαετίες καθυστερήσεων και διαχρονικές ευθύνες των προηγούμενων κυβερνήσεων, οι οποίες αν και προχώρησαν αρκετά κομμάτια εν τούτοις δεν φρόντισαν τα λίγα χιλιόμετρα μεταξύ Ψαθάδων-Μάνδρας να τα τελειώσουν, ήρθε η σημερινή Κυβέρνηση και τα ολοκλήρωσε. Κι αυτό θα πρέπει φυσικά να της πιστωθεί, άσχετα αν δεν είναι η ώρα για πανηγυρισμούς από κανέναν, αφού μετράμε δυστυχώς πολλά θύματα από τα τροχαία δυστυχήματα όλα αυτά τα χρόνια.
Σήμερα τα συνεργεία έκαναν και τις νέες διαγραμμίσεις, αφού πλέον το πλάτος του δρόμου σε όλο το μήκος του είναι 12 μέτρα και φυσικά “σβήστηκαν” οι παλιές διαχωριστικές γραμμές στο τμήμα Ψαθάδες-Αμόριο που ολοκληρώθηκε.

Κλείνει από αύριο ο ισόπεδος κόμβος Αμορίου. Τί θα ισχύει

Σύμφωνα με πληροφορίες μας, από αύριο αν πάνε όλα καλά και δεν υπάρξει κάποιο απρόοπτο, θα κλείσει η περιβόητος ισόπεδος κόμβος στο Αμόριο, για τον οποίο τόσος “θόρυβος” έχει υπάρξει και οι κάτοικοι του δικαιολογημένα διαμαρτύρονται. Συγκεκριμένα, θα μπουν μπάρες και περίφραξη και δεν θα μπορεί πλέον κανένας να μπει ή να βγει από το σημείο αυτό στο χωριό.
Πως θα γίνεται η κυκλοφορία; Όσοι έρχονται από Διδυμότειχο, θα μπαίνουν στο Αμόριο από τον δρόμο που υπάρχει δίπλα στην γέφυρα η οποία οδηγεί στον κάμπο. Από το ίδιο σημείο θα βγαίνουν από το χωριό όσοι θέλουν να κατευθυνθούν προς το Σουφλί.
Εκείνοι που έρχονται από το Σουφλί τώρα και θέλουν να μπουν στο Αμόριο, θα πρέπει υποχρεωτικά να χρησιμοποιούν την παράκαμψη Λαβάρων. Το ίδιο ισχύει και για όσους θέλουν από το Αμόριο να μεταβούν προς Διδυμότειχο, εκτός αν προτιμήσουν τον παλιό δρόμο απ’ το χωριό προς Ψαθάδες. Για την κατασκευή ανισόπεδου κόμβου που ζήτησαν κατά τις κινητοποιήσεις τους οι κάτοικοι, είναι άγνωστο πότε-και αν-θα κατασκευαστεί από την ΕΓΝΑΤΙΑ οδό.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ:Το τμήμα Κισσάριο – Ψαθάδες, ο σοβαρός κίνδυνος ατυχημάτων και οι… αποκλεισμένες επιχειρήσεις

Αυτοψία από τον Αντιπεριφερειάρχη Δημήτρη Πέτροβιτς

Αυτοψία στο υπό παράδοση τμήμα Μάνδρα – Ψαθάδες, του υπό κατασκευή κάθετου οδικού άξονα Αρδανίου – Ορμενίου, έκανε σήμερα ο Αντιπεριφερειάρχης  Έβρου, Δημήτριος Πέτροβιτς, συνοδευόμενος από στελέχη της «ΕΓΝΑΤΙΑ ΟΔΟΣ Α.Ε.», εταιρείας που φέρει την ευθύνη ολοκλήρωσης του έργου.

Το υπό παράδοση τμήμα μήκους 14 χλμ., που δόθηκε δοκιμαστικά στην κυκλοφορία, περιλαμβάνει την παράκαμψη Λαβάρων, με δυο κόμβους (Λαβάρων – Κισσαρίου) και Αμορίου. Τα στελέχη της Εγνατία Οδός Α.Ε. διαβεβαίωσαν τον Αντιπεριφερειάρχη πως οι εργασίες θα συνεχιστούν για την ασφάλεια και ασφαλτόστρωση του παράπλευρου οδικού δικτύου.

Ο κ. Πέτροβιτς επεσήμανε ότι το έργο σχεδιάστηκε όχι μόνο για την ασφαλή κίνηση των οχημάτων, αλλά και για την αντιπλημμυρική προστασία των οικισμών, ένα όρο που όμως ακόμη δεν πληροί.