Παρουσίαση του βιβλίου: “Διδυμότειχο Ιστορίες της Πόλης μας”

Παρουσίαση του βιβλίου: “Διδυμότειχο Ιστορίες της Πόλης μας”

Μια ιδιαίτερη εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 20 Δεκεμβρίου στις 19:00, στο Δημοτικό Αμφιθέατρο Διδυμοτείχου, υπό την αιγίδα του δήμου. Πρόκειται για την παρουσίαση της συλλογής “Διδυμότειχο Ιστορίες της Πόλης μας”, η οποία προέκυψε από τον ομώνυμο επιτυχημένο διαγωνισμό διηγήματος που διεκπεραίωσαν οι εκδόσεις μας μέσα στη χρονιά, με συμμετοχές ντόπιων συγγραφέων.

Όπως αναφέρει η ανακοίνωση της εκδότριας εταιρείας “iWrite” για το θέμα: “Το βιβλίο «Ιστορίες της Πόλης μας» είναι μια μοναδική ανθολογία διηγημάτων από 16 συγγραφείς για την πόλη του Διδυμοτείχου που είτε κατάγονται από την περιοχή, είτε έζησαν εκεί. Η Εκδοτική δράση του διαγωνισμού με θέμα “Ιστορίες του Τόπου μας” για το Διδυμότειχο ολοκληρώθηκε με επιτυχία.

Οι συμμετοχές ξεπέρασαν τις προσδοκίες μας και ήρθε η στιγμή να γιορτάσουμε με τους συγγραφείς και το αναγνωστικό κοινό μας την έκδοση του συλλογικού τόμου στην παρουσίαση που θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 20 Δεκεμβρίου στις 19:00, στο Δημοτικό Αμφιθέατρο Διδυμοτείχου υπό την αιγίδα του δήμου.

Ομιλητές της εκδήλωσης θα είναι οι: κ. Πατσουρίδης Παρασκευάς (Δήμαρχος Διδυμοτείχου), κ. Καραγιάννη Ευαγγελία (Πρόεδρος πολιτιστικού συλλόγου «Θεοδώρα Καντακουζηνή»), κ. Ναγκολούδης Βαλάντης (Ιστορικός – Εκδότης – Γενικός Διευθυντής Ομίλου Πολιτισμού Seikilo).
Η Απονομή Επαίνων θα γίνει από τους: κ. Πατσουρίδη Παρασκευά (Δήμαρχος Διδυμοτείχου), κ. Συριτούδη Πασχάλη (Διευθυντής Αστυνομικής Διεύθυνσης Ορεστιάδας), κ. Καραγιάννη Ευαγγελία (Πρόεδρος πολιτιστικού συλλόγου Θεοδώρα Καντακουζηνή).
Συντονισμός εκδήλωσης: κ. Δεληντζόγλου Σταυρούλα (Συγγραφέας), συντονισμός βραδιάς: κ. Αναστασία Παπαδάκη (Συγγραφέας – Ποιήτρια). Ανάγνωση αποσπασμάτων των διηγημάτων: κ. Δέσποινα Μιχαηλίδη (Ηθοποιός).

Από το οπισθόφυλλο…

Οι Εκδόσεις iWrite, στο πλαίσιο του διαγωνισμού «Ιστορίες του τόπου μας», προσκάλεσαν όλους τους συγγραφείς της ευρύτερης περιοχής του Διδυμοτείχου, ανεξαρτήτως ηλικίας, να συμμετέχουν με ένα διήγημά τους που σαν φόντο να έχει τον τόπο τους.
Σκοπός του διαγωνισμού ήταν η προώθηση του πολιτισμού του Διδυμοτείχου, μέσα από την εμπειρία της συγγραφής και της διηγηματικής εξιστόρησης. Στόχος μας, να γνωρίσουμε όλοι το Διδυμότειχο μέσα από μία σειρά λογοτεχνικών κειμένων. Μέσα από έναν έρωτα ή μία ιστορία μυστηρίου. Να περπατήσουμε μαζί με τους πρωταγωνιστές των διηγημάτων σε γνώριμα μέρη, αλλά με έναν διαφορετικό – βιωματικό πάντα τρόπο.


Και το καταφέραμε! Η συμμετοχή ήταν ένθερμη, αποδεικνύοντας για ακόμη μια φορά πως η δημιουργικότητα δεν είναι χάρισμα των λίγων, αλλά ικανότητα των πολλών.
Στο βιβλίο αυτό λοιπόν, είναι συγκεντρωμένα όλα τα διηγήματα που ξεχώρισαν συνθέτοντας μια πραγματικά συλλεκτική συλλογή.

Συμμετέχουν με έργα τους οι: Αθανασία Καραγιαννάκη, Αναστασία Τοκαμάνη, Αναστασία Τοπαλίδου, Άννα Δεληγιάννη-Τσιουλπά, Ευαγγελία Δουργούτη, Ευαγγελία Κεσσούδη, Ευδοξία Πάπαρη, Ευριδίκη Παπαγιάννη, Θεόδωρος Αποστολίδης, Μαριάννα Παπαδοπούλου, Κοροσιάδης Μουράτης, Σταμάτης Μπεκιάρης, Νατάσα Γκουτζικίδου, Ορέστης Λαμπαδάς, Σταυρούλα Δεληντζόγλου και Χριστόφορος Σεμέργελης.