ΝΤΡΟΠΗ!!! Υλοποιούν τις απαιτήσεις της Τουρκίας στη Θράκη: Ο Γαβρόγλου άνοιξε τη συζήτηση για εκλογή αρχιμουφτή

ΝΤΡΟΠΗ!!! Υλοποιούν τις απαιτήσεις της Τουρκίας στη Θράκη: Ο Γαβρόγλου άνοιξε τη συζήτηση για εκλογή αρχιμουφτή

Η Κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ και των Ανεξάρτητων Ελλήνων, του Αλέξη Τσίπρα και του “συνεταίρου” του στην εξουσία Πάνου Καμμένου, ετοιμάζεται να πάρει μια ακόμα ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΗ ΕΘΝΙΚΑ απόφαση για τη Θράκη, αφού… στρώνει κόκκινο χαλί υλοποιώντας τις απαιτήσεις της Τουρκίας για την περιοχή μας. Αυτη την φορά άνοιξε θέμα εκλογής μουφτή από την μουσουλμανική κοινότητα της Θράκης ο υπουργός Παιδείας Κώστας Γαβρόγλου, υιοθετώντας ένα πάγιο αίτημα των Τούρκων, που έθεσε και ο Πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν στην πρόσφατη επίσκεψη του.

Μετά την αντεθνική τροπολογία που ανοίγει τον δρόμο για αναγνώριση συλλόγων με τον ψευδεπίγραφο τίτλο “τουρκικός”, το νομοσχέδιο Σκουρλέτη για τις Περιφερειακές και δημοτικές εκλογές που βοηθάει σημαντικά την μουσουλμανική μεινότητα να κυριαρχήσει σε Ροδόπη, Ξάνθη, αλλά και τους διαχρονικούς σχεδιασμούς του Τουρκικού Προξενείου Κομοτηνής, έρχεται άλλη μια… προδοτική για την Θράκη ενέργεια. Του γνωστού και μη εξαιρετέου Γαβρόγλου, ο οποίος υποστηρίζει ότι υπάρχει «ασυμμετρία» μεταξύ των διαδικασιών ανάδειξης του Οικουμενικού Πατριάρχη και των μουφτήδων.


Λίγες ημέρες μετά την επίσκεψη του Τούρκου Προέδρου Ταγίπ Ερντογάν στην χώρα μας, ο υπουργός Παιδείας σε συνέντευξη που παραχώρησε στο Κανάλι της Βουλής και θα προβληθεί σήμερα στις 21:00  τάχθηκε υπέρ της εκλογής Μουφτή υπό προϋποθέσεις, τονίζοντας ότι: «Θα πρέπει να αρχίσει μια πολλή σοβαρή συζήτηση, με την ίδια τη μειονότητα ως προς το θέμα της ορθολογικοποίησης της εκλογής μουφτήδων».

Σε άλλο σημείο υποστήριξε «Το σοβαρό ζήτημα που πρέπει να συζητηθεί και νομίζω πρέπει να εξαντλήσουμε κάθε δυνατότη­τα που υπάρχει για συζητήσεις, είναι ο προσδιορισμός του εκλεκτορικού σώματος», επισημαίνοντας ότι «τον Πατριάρχη δεν τον εκλέγει η ρωμαίικη κοινότητα στην πόλη, δεν τον εκλέ­γουν καν ιερείς, τον εκλέγουν τα μέλη της Ιεράς Συνόδου. Άρα υπάρχει πάντα στην εκλογή των θρησκευτικών ηγετών, ένα ειδικό εκλεκτορικό σώμα».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Εθνικό “έγκλημα” πάνε να κάνουν Σκουρλέτης και Κυβέρνηση στη Θράκη

Ο κ. Γαβρόγλου αναφέρει ότι μετά την ψήφιση του νόμου, που κάνει προαιρετική την εφαρμογή της Σαρίας, με Προεδρικό Διάταγμα, θα οριστούν οι δικονομικές αρμοδιότητες του μουφτή, ενώ θα ακολουθήσει σύσταση επιστημονικής επιτροπής, από νομικούς και ειδικούς, επί του Ισλαμικού δικαίου.
Αποτιμώντας την επίσκεψη του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, στην Ελλάδα, ο κ. Γαβρόγλου σχολιάζει ότι ο Τούρκος Πρόεδρος «έχασε την ευκαιρία να μιλήσει σε ευρωπαίους εταίρους», ενώ ερωτηθείς για το αν υπήρξε όφελος για τη χώρα μας από την επίσκεψή του, απαντά πως «είναι καλό να σπάνε οι πάγοι».

Πηγή: protothema.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΙΚΟ: Ετοιμάζουν ψευδομουφτή και στο Διδυμότειχο. Τον παρουσίασαν στον Ερντογάν (video)