Γκαρά: Καμία συζήτηση να φύγει τμήμα του Πανεπιστημίου απ’την Ορεστιάδα

Γκαρά: Καμία συζήτηση να φύγει τμήμα του Πανεπιστημίου απ’την Ορεστιάδα

«Δεν υπήρξε και δεν υπάρχει καμία απολύτως συζήτηση να φύγει το τμήμα Αγροτικής Ανάπτυξης Ορεστιάδας του Δ. Π. Θ.», δήλωσε κατηγορηματικά, μιλώντας στην ΕΡΤ Ορεστιάδας η βουλευτής Έβρου του ΣΥΡΙΖΑ, Νατάσα Γκαρά, με αφορμή τη «σκόνη», όπως είπε, που σηκώθηκε από την τοποθέτηση της προέδρου του Τμήματος, κατά τη συνάντηση της Συγκλήτου του Πανεπιστημίου με τον γ. γ. του υπουργείου Παιδείας.

«Μάλλον υπήρξε κάποια παρεξήγηση ή μάλλον βρήκαν χώρο κάποιοι άνθρωποι του Πανεπιστημίου, οι οποίοι θέλουν να καλύψουν προσωπικές τους επιδιώξεις», συμπλήρωσε η βουλευτής και θύμισε ότι «μόλις τον προηγούμενο μήνα παραχωρήθηκε στο Πανεπιστήμιο, με την έγκριση του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης, το αγρόκτημα και κτίριο για τη διεύρυνση της έρευνας και την επέκταση των εργαστηρίων του τμήματος, προκειμένου αυτό να ενισχυθεί και να έχει περισσότερες υποδομές». 

Η κα. Γκαρά τόνισε ότι «η συζήτηση που γίνεται, με δίαυλο τον Πρύτανη αλλά και τον Κοσμήτορα, αφορά στη διεκδίκηση νέων τμημάτων για την Ορεστιάδα, στην αναβάθμιση του ΤΕΙ Νοσηλευτικής στο Διδυμότειχο και στη δημιουργία κι άλλων υποστηρικτικών δομών στα Πανεπιστήμια, όπως Ερευνητικά Κέντρα ή άλλες δομές που θα υποστηρίζουν το πανεπιστημιακό έργο και θα ενισχύουν τη σύνδεση με τις τοπικές κοινωνίες και κυρίως με την τοπική αγορά».

 Η ίδια εξέφρασε, τέλος, τον προβληματισμό της για το ότι «συντελεστές και άνθρωποι που δίνουν ζωή στο Πανεπιστήμιο και η δική τους υπόσταση εξαρτάται από αυτό, δεν εκτιμούν την ύπαρξη και τη λειτουργία του, αλλά θέλουν να απομακρυνθούν. Αυτό εξυπηρετεί μόνο προσωπικές επιθυμίες και προσωπικές επιδιώξεις και σίγουρα δεν έχει καμία σχέση με τον σχεδιασμό που κάνουμε για την αναβάθμιση της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης», σημείωσε καταλήγοντας.

Συντάκτης: Χρυσούλα Σαμουρίδου

Πηγή: ΕΡΤ Ορεστιάδας