Ξεκινούν Δευτέρα τα διόδια Μέστης. Απαγορεύθηκε η κίνηση φορτηγών στις παράπλευρες οδούς

Ξεκινούν Δευτέρα τα διόδια Μέστης. Απαγορεύθηκε η κίνηση φορτηγών στις παράπλευρες οδούς

Μπορεί να άργησε λίγο η λειτουργία τους, αλλά όλα δείχνουν πως μεθαύριο Δευτέρα 18 Δεκεμβρίου ξεκινούν τα διόδια της Μέστης, όπως έγραψε ήδη το Evros-news.gr. Γι’ αυτό άλλωστε η Αποκεντρωμένη Διοίκηση Μακεδονίας-Θράκης αποφάσισε την απαγόρευση κυκλοφορίας των μεγάλων φορτηγών στις παράπλευρες οδούς.  

Συγκεκριμένα, η απόφαση που σας παρουσιάζουμε και υπογράφει ο επικεφαλής Γιάννης Σάββας, αφορά: “Εφαρμογή μόνιμων κυκλοφοριακών ρυθμίσεων επί του εθνικού και επαρχιακού δικτύου της Π.Ε. Ροδόπης σε πέντε (5) κόμβους του Αυτοκινητόδρομου της Εγνατίας οδού (Κόμβος Ιάσμου,  υτικός κόμβος Κομοτηνής, Ανατολικός κόμβος Κομοτηνής, Κόμβος Βιομηχανικής Περιοχής, Κόμβος Μέστης), σύμφωνα με την υπ’ αριθ. 148/2017 απόφαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης”.

Α Π Ο Φ Α Σ Ι Ζ Ο Υ Μ Ε
την εφαρμογή μόνιμων κυκλοφοριακών ρυθμίσεων επί του εθνικού και επαρχιακού δικτύου της Π.Ε. Ροδόπης στις εξόδους και των πέντε (5) κόμβων του Αυτοκινητόδρομου της Εγνατίας οδού (Κόμβος Ιάσμου,  υτικός κόμβος Κομοτηνής, Ανατολικός κόμβος Κομοτηνής, Κόμβος Βιομηχανικής Περιοχής, Κόμβος Μέστης) σύμφωνα με την υπ’ αριθ. 148/2017 απόφαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης και τις με αριθ. 1/23-8-2017, 2/23-8-2017, 3/23-8-2017, 4/23-8-2017 και 5/23-8-2017 οριζοντιογραφίες (16ο, 17ο , 18ο , 19ο και 20ο σχετικά) όπως θεωρήθηκαν από τη  .Τ.Ε. Π.Ε. Ροδόπης”.

Η απόφαση αυτή λοιπόν δημοσιεύεται εν όψει της λειτουργίας του σταθμού διοδίων της Μέστης και επικαλείται το:

18. Η με αριθμ. 1/23-8-2017 οριζοντιογραφία κόμβου Μέστης με θέμα «Τοποθέτηση πινακίδων Ρ-23 για την απαγόρευση διέλευσης οχημάτων μικτού βάρους άνω των 3,5t στο οδικό δίκτυο που χρησιμοποιείται παραπλεύρως και εναλλακτικά των αυτοκινητοδρόμων ταχείας κυκλοφορίας» όπως θεωρήθηκε από τη  .Τ.Ε. Π.Ε. Ροδόπης.                                                                                                                                  Δηλαδή στους παράπλευρους της Εγνατίας Οδού δεν θα επιτρέπεται η κυκλοφορία μικτού βάρους 3,5 τόνων (φορτηγά, νταλίκες).

ΔΕΙΤΕ ΤΗΝ ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΗς ΑΠΟΚΕΝΤΡΩΜΕΝΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΗ ΚΙΝΗΣΗ ΦΟΡΤΗΓΩΝ

ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΚΕΣ ΡΥΘΜΙΣΕΙΣ ΔΙΟΔΙΑ ΜΕΣΤΗΣ

 

Άγνωστο τί θα γίνει με την απαλλαγή των κατοίκων του Έβρου

Κι ενώ έχουμε φτάσει στο παρα πέντε της λειτουργίας των διοδίων της Μέστης, κανένας δεν έχει ενημερωθεί από τους υπεύθυνους του σταθμού αλλά και κανένας δεν μπορεί να διαβεβαιώσει πως θα ισχύσει η ΚΥΑ των υπουργών Σπίρτζη και Τσακαλώτου, για την απαλλαγή των κατοίκων του Έβρου, ως όμορη περιοχή, από την καταβολή διιδίων στη Μέστη. Ακόμα και ο υπουργός Υποδομών Χρήστος Σπίρτζης, δήλωσε ότι η απόφαση του δεν δεσμεύσει το ΤΑΙΠΕΔ που ελέγχει την ΕΓΝΑΤΙΑ ΟΔΟ, άρα όσα έλεγε ο Πρόεδρεος Άρης Ξενόφος ότι διαφωνεί με μια σειρά απαλλαγών, ισχύουν στο απόλυτο.