Έξι εκχιονιστικά δωρίζει ο ΤΑΡ στην Περιφέρεια ΑΜΘ. Τα δύο έρχονται στον Έβρο

Έξι εκχιονιστικά δωρίζει ο ΤΑΡ στην Περιφέρεια ΑΜΘ. Τα δύο έρχονται στον Έβρο

Tην Τρίτη 19 Δεκεμβρίου 2017 θα πραγματοποιηθεί τελετή παράδοσης στην Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης έξι εκχιονιστικών οχημάτων-πολυμηχανημάτων από τον Διαδριατικό Αγωγό Φυσικού Αερίου (TAP), απ’τα οποία τα δύο θα έρθουν στο Νομό Έβρου, από ένα σε νότιο και βόρειο τμήμα.

Η δωρεά, που αναμένεται να ενισχύσει τις δυνατότητες αποχιονισμού της Περιφέρειας, εντάσσεται στις εθελοντικές κοινωνικές και περιβαλλοντικές επενδύσεις του ΤΑΡ στις περιοχές από όπου διέρχεται ο αγωγός και είναι αποτέλεσμα συνεργασίας με την Περιφέρεια.

Η τελετή θα πραγματοποιηθεί παρουσία του Περιφερειάρχη Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης Χρήστου Μέτιου στις 11 π.μ. στην έδρα της Διεύθυνσης Τεχνικών Έργων της Περιφερειακής Ενότητας Ροδόπης (Φιλίππου 82, Κομοτηνή).

Η Περιφέρεια, χάρη στις ενέργειες του κ. Μέτιου, κατάφερε να εξασφαλίσει αυτά τα σημαντικά ανταποδοτικά οφέλη απ’τη εταιρεία του Αζερμπαϊτζάν. Αντίθετα, ο Δήμος Αλεξανδρούπολης, παρά τις συνεχείς μεγαλόστομες διακηρύξεις του δημάρχου Βαγγέλη Λαμπάκη για το συγκεκριμένο θέμα, δεν έχει καταφέρει ακόμα να πάρει τίποτα απ’τα ανταποδοτικά που ισχυρίζεται ότι εξασφάλισε απ΄τον ΤΑΡ.