Ξεκινούν σήμερα τα διόδια Μέστης. Χωρίς απαλλαγή οι κάτοικοι του Έβρου(video Καίσας)

Ξεκινούν σήμερα τα διόδια Μέστης. Χωρίς απαλλαγή οι κάτοικοι του Έβρου(video Καίσας)

Ξεκινάει σήμερα, όπως είχε γράψει εδώ και μέρες το evros-news.gr, η λειτουργία των τεσσάρων νέων σταθμών διοδίων στην Εγνατία Οδό και στις καθέτους της, ανάμεσα σε αυτούς και τα διόδια της Μέστης, χωρίς όπως όλα δείχνουν να ισχύουν οι απαλλαγές για τους κατοίκους του Έβρου, όπως είχε ανακοινωθεί.

Μπορεί τα υπουργείσα Οικονομικών και Υποδομών με ΚΥΑ των Τσακαλώτου και Σπίρτζη να ανακοίνωσαν ότι αποφάσισαν την άμεση απαλλαγή των ανέργων από την καταβολή διοδίων σε όλο τον οδικό άξονα με την επίδειξη κάρτας ανεργίας και προέβλεψαν επίσης την απαλλαγή από οκτώ σταθμούς για όσους κατοίκους των περιοχών πραγματοποιούν τοπικές μετακινήσεις, αλλά τίποτα ακόμα δεν έχει ξεκαθαρίσει.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Διόδια Μέστης: Ξεκινάει η λειτουργία Δευτέρα 18 Δεκεμβρίου. Καμιά ενημέρωση για όσους απαλάσσονται

Γιατί, όπως παραδέχθηκε και ο Χρήστος Σπίρτζης, το ΤΑΙΠΕΔ διαφωνεί με αυτές τις απαλλαγές και εξαιρέσεις και μπορεί αν θέλει να μην τις εφαρμόσει. Παράλληλα όμως θα πρέπει να δημιουργηθεί ηλεκτρονικός κατάλογος κατοίκων και δικαιούχων απαλλαγής από την καταβολή διοδίων στους 8 σταθμούς για διαδημοτικές μετακινήσεις. Αφορά γστην περιοχή μας τους νομούς Ξάνθης-Ροδόπης (για τον σταθμό Ιάσμου), Κομοτηνής-Έβρου (για τον σταθμό Μέστης), Έβρου (για τον σταθμό Αρδάνιου).

Για να απαλλαγεί κάποιος από την καταβολή διοδίων σε κάποιον σταθμό θα πρέπει να είναι μόνιμος κάτοικος της περιοχής ή ιδιοκτήτης επαγγελματικής εγκατάστασης σε κάθε περιοχή. ως τώρα όμως δεν έχει υπάρξει η παραμικρή ανακοίμωση, ούτε η λειτουργία της σχετικής ηλεκτρονικής πλατφόρμας όπου θα καταθέσει κάποις τα απαραίτητα στοιχεία προκειμένου να εξασφαλίσει απαλλαγή, εντασσόμενος στον ηλεκτρονικό κατάλογο.

 

Προσπάθησε να δικαιολογήσει τα αδικαιλόγητα ο Καίσας

Στο μεταξύ, μόνο γέλια προκαλεί η προσπάθεια του βουλευτή ΣΥΡΙΖΑ Έβρου Γιώργου Καίσα, να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα, για αυτό το μπάχαλο που ισχύει με το θέμα της απαλλαγής των κατοίκων του Έβρου από την καταβολή διοδίων στην Μέστη. Μιλώντας στην ΔΕΛΤΑ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ, είπε το φοβερό, πως η Κυβέρνηση και τα δυο υποργεία θέλουν να ισχύσουν οι απαλλαγές που ανακοίνωσαν, αλλά δεν το θέλουν το ΤΑΙΠΕΔ και η ΕΓΝΑΤΙΑ ΟΔΟΣ. Που όμως είναι και τα δύο πλήρως ελεγχόμενα από την Κυβέρνηση, οι διοικήσεις τους διορισμένες από αυτήν.

Είναι ξεκάθαρο λοιπόν ότι κοροϊδεύουν τον κόσμο. Μάλιστα ο κ>Καίσας στο βίντεο με τη συνέντευξη του, έγραψε ως σχόλιο και το εξής αμίμητο: “Όσο καθυστερεί η εφαρμογή των διοδίων τόσο καλύτερα για τους διερχόμενους”. Από σήμερα που θα αρχίσουν να εφαρμόζονται, με αυτή την λογική του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, προφανώς και είναι… ΤΟΣΟ ΤΟ ΧΕΙΡΟΤΕΡΟ για τους διερχόμενους”.