Άνοιξε η εφαρμογή για ηλεκτρονική υποβολή αίτησης εξαίρεσης απ’ τα διόδια των μόνιμων κατοίκων. ΜΠΕΙΤΕ ΕΔΩ

Άνοιξε η εφαρμογή για ηλεκτρονική υποβολή αίτησης εξαίρεσης απ’ τα διόδια των μόνιμων κατοίκων. ΜΠΕΙΤΕ ΕΔΩ

 

Τέθηκε σε ισχύ από σήμερα η εφαρμογή για την ηλεκτρονική υποβολή αίτησης των μονίμων κατοίκων του Έβρου, αλλά και των ανέργων και των ΑΜΕΑ που θα εξαιρούνται από την καταβολή διοδίων στον σταθμό της Μέστης, ο οποίος από χθες λειτουργεί κανονικά. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να ενημερωθούν στο evros-news.gr για τα δικαιολογητικά που απαιτούνται και τις ηλεκτρονικές κινήσεις που πρέπει να κάνουν.

Ακόμα βέβαια δεν είναι ξεκάθαρο, αν τελικά και πότε θα ισχύσουν οι απαλλαγές για τους μόνιμους κατοίκους του νομού και τις άλλες κατηγορίες, αφού ως γνωστό το ΤΑΙΠΕΔ δεν συμφωνεί και δεν δέχεται, όπως και η ΕΓΝΑΤΙΑ ΟΔΟΣ που ανήκει σε αυτό, να ισχύσουν οι εξαιρέσεις που αποφάσισαν με ΚΥΑ τα υπουργεία Υποδομών και Οικονομικών. Μέχρι να συμβεί αυτό, όλοι φυσικκά πληρώνουν κανονιά το 1,70 ευρώ στα διόδια της Μέστης.

Για να υποβάλλετε την αίτηση σας ή να ενημερωθείτε για τα δικαιολογιτικά που απαιτούνται πατήστε στον παρακάτω σύνδεσμο:

http://mimed.ggde.gr/rsdl/info.php

Η ηλεκτρονική πλατφόρμα του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών αναφέρει ότι:

Η αίτηση αφορά μόνιμους κατοίκους στα διοικητικά όρια των παρακάτω δήμων:

ΑΒΔΗΡΩΝ, ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗΣ, ΑΡΡΙΑΝΩΝ, ΔΙΔΥΜΟΤΕΙΧΟΥ, ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑΣ, ΙΑΣΜΟΥ, ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ, ΜΑΡΩΝΕΙΑΣ-ΣΑΠΩΝ, ΜΕΤΣΟΒΟΥ, ΜΥΚΗΣ, ΞΑΝΘΗΣ, ΟΡΕΣΤΙΑΔΑΣ, ΠΑΓΓΑΙΟΥ, ΣΑΜΟΘΡΑΚΗΣ, ΣΟΥΛΙΟΥ, ΣΟΥΦΛΙΟΥ, ΤΟΠΕΙΡΟΥ, ΦΙΛΙΑΤΩΝ, ΟΙΚΙΣΜΟΙ

Τα δικαιολογητικά που απαιτιούνται

ΠΡΙΝ ΠΡΟΧΩΡΗΣΕΤΕ στην ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΥΠΟΒΟΛΗ της ΑΙΤΗΣΗΣ βεβαιωθείτε ότι διαθέτετε σε ηλεκτρονική μορφή (.pdf, .png .jpeg .jpg) τα παρακάτω αντίγραφα:

  1. Δελτίο αστυνομικής ταυτότητας του προσώπου που θα εγγραφεί στον κατάλογο ως μόνιμος κάτοικος.
  2. Αντίγραφο πρόσφατου Εκκαθαριστικού Εφορίας.
  3. Άδεια κυκλοφορίας του οχήματος ή των οχημάτων για τα οποία ζητείται η διέλευση από τα διόδια ώς όχημα μόνιμου κατοίκου
  4. Για ΑΝΕΡΓΟΥΣ Κάρτα Ανεργίας σε ισχύ
  5. Για ΑμΕΑ Δελτίο Στάθμευσης ΑμΑ