Μαυρίδης για Ψαθάδες-Μάνδρα: Αντί για φιέστες, το Κράτος οφείλει μια τεράστια συγγνώμη στους Εβρίτες

Μαυρίδης για Ψαθάδες-Μάνδρα: Αντί για φιέστες, το Κράτος οφείλει μια τεράστια συγγνώμη στους Εβρίτες

Δεν πρόκειται να παραστεί στην τελετή εγκαινίων του κάθετου άξονα του Έβρου και συγκεκριμένα του τμήματος Ψαθάδες-Μάνδρα, συμμετέχοντας έτσι στις κυβερνητικές φιέστες που ετοιμάζονται παρουσία του υπουργού Υποδομών και Μεταφορών Χρήστου Σπίρτζη για την Πέμπτη 21 Δεκεμβρίου, ο δήμαρχος Ορεστιάδας Βασίλης Μαυρίδης. 

Έστειλε μάλιστα και σχστικήεπιστολή διαμαρτυρίας στην Εγνατία Οδό, στην οποία τονίζει για ποιους λόγους αρνείται να παραστεί. Μάλιστα τονίζει ότι δεν είναι ώρα για φιέστες, αλλά η στιγμή που το κράτους οφείλει μία τεράστια συγγνώμη στους πολίτες του Έβρου. Η επιστολή του κ.Μαυρίδη στον πρόεδρο της Εγνατίας οδού Απόστολο Αντωνούδη αναφέρει:

“Αξιότιμε κύριε Πρόεδρε,
Σας ευχαριστώ για την πρόσκληση των εγκαινίων του τμήματος «Κάθετος Αξονας Εγνατίας Οδού Αρδάνιο – Ορμένιο: Τμήμα Μάνδρα – Ψαθάδες (80.3)».
Θα ήθελα να σας γνωστοποιήσω ότι συνειδητά δεν θα παραβρεθώ για τους εξής λόγους (για τους οποίους βέβαια δεν έχετε την αποκλειστική ευθύνη):
— Η «ΕΓΝΑΤΙΑ ΟΔΟΣ Α.Ε.» δεν τήρησε τις συμβατικές της υποχρεώσεις για δημιουργία 2 (δύο) ανισόπεδων κόμβων στις 2 (δύο) εισόδους – εξόδους της πόλης της ΟΡΕΣΤΙΑΔΑΣ.
— Για την ολοκλήρωση (;!!) του κάθετου άξονα «αναγκάστηκε» η Περιφέρεια Α.Μ.Θ. να διαθέσει 38 εκ. ευρώ από το Σ.Ε.Σ. 2014-2020, με αποτέλεσμα να στερηθούν οι κάτοικοι της περιφέρειάς μας ένα τεράστιο ποσό για έργα περιφερειακής ανάπτυξης, ενώ θα έπρεπε το κράτος να αναλάβει την πλήρη
χρηματοδότηση του έργου.


— Ο συγκεκριμένος κάθετος άξονας ΔΕΝ πληρεί καμία προδιαγραφή ενός σύγχρονου Ευρωπαϊκού οδικού δικτύου (π.χ. είναι ανεπίτρεπτη η μη ύπαρξη δύο ανεξάρτητων ρευμάτων κυκλοφορίας).
Τέλος, δεν θα μπορούσα να παραβρεθώ σε «εγκαίνια» ενός δρόμου, στον οποίο, με τεράστιες ευθύνες των κυβερνήσεων της τελευταίας εικοσαετίας, έχουν χάσει τη ζωή τους δεκάδες συμπολίτες μας.
ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΩΡΑ ΓΙΑ ΝΑ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΕΙΤΕ «ΦΙΕΣΤΕΣ» ΕΓΚΑΙΝΙΩΝ,
ΑΛΛΑ Η ΣΤΙΓΜΗ ΠΟΥ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΟΦΕΙΛΕΙ ΜΙΑ ΤΕΡΑΣΤΙΑ «ΣΥΓΝΩΜΗ» ΣΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ ΤΟΥ Ν. ΕΒΡΟΥ.