Έρχεται στην Αλεξανδρούπολη σημερα το ΣΑΟΝΗΣΟΣ για να ξεκινήσει δρομολόγια(video)

Έρχεται στην Αλεξανδρούπολη σημερα το ΣΑΟΝΗΣΟΣ για να ξεκινήσει δρομολόγια(video)

Αναχώρησε τα μεσάνυχτα της Τρίτης από την επισκευαστική ζώνη της Δραπετσώνας το ΣΑΟΝΗΣΟΣ με προορισμό την Αλεξανδρουπολη όπου θα βρίσκεται σήμερα, αφού ολοκλήρωσε τις επιθεωρήσεις του, τόσο απο την επιθεώρηση του Υπουργείου Εμπορικής Ναυτιλίας όσο και απο τον Ιταλικό Νηογνωμωνα RINA.

Ο πλοιοκτήτης της SAOS Ferries Φώτης Μανούσης κοινοποίησε στον προσωπικό του λογαριασμό στο facebook τόσο το βίντεο όσο και τις φωτογραφίες του πλοίου, ο οποίο μετατράπηκε πλέον και σε επιβατηγό εκτός από οχηματαγωγό. Όπως έγραψε, στο επόμενο δεκαήμερο προβλέπεται να εκδοθούν τα έγγραφα και
πιστοποιητικά του πλοίου απο τους παραπάνω φορείς που το επιθεώρησαν ώστε να μπορεί να εκτελεί δρομολόγια.

Στο μεσοδιάστημα και αφού το πλοιο θα βρίσκεται στην Αλεξανδρουπολη, θα επιθεωρηθουν τα στελέχη της εταιρίας αλλά και το πλήρωμα που έχει προσληφθεί εδώ και αρκετό καιρό και περίμενα να αρχίσει δρομολόγια, ώστε να λάβει και την πιστοποίηση του κώδικα ασφαλούς διαχείρισης.

Ο κ.Μανούσης επισημαίνει πως είναι αυτονόητο ότι πριν την έναρξη των δρομολογίων θα ζητήσει η εταιρεία από τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Αλεξανδρουπόλεως Τραίανουπόλεως και Σαμοθράκης κ. ΄Ανθιμο την ευλογία του”.

Έτσι το ΣΑΟΝΗΣΟΣ θα ξεκινήσει δρομολόγια από Αλεξανδρούπολη για Σαμοθράκη, αντικαθιστώντας αρχικά το ΣΑΟΣ ΙΙ που θα μπει τον Ιανουάριο σε ακινησία για δυο μήες, ώστε να κάνει τους απαραίτητους ελέγχους και μετρήσεις, αλλά φυσικά στη συνέχεια θα παραμείνει στην γραμμή ιαι θα υπάρχουν δυο πλοία για την Σαμοθράκη.