Συγχώνευση με απορρόφηση της Συνεταιριστικής Τράπεζας Έβρου απ’ την αντίστοιχη της Δράμας

Συγχώνευση με απορρόφηση της Συνεταιριστικής Τράπεζας Έβρου απ’ την αντίστοιχη της Δράμας

Συγχώνευση με την Συνεταιριστική Τράπεζα Δράμας η οποία και θα την απορροφήσει, ετοιμάζει η Συνεταιρισατική Τράπεζα Έβρου και το πολύ σημαντικό αυτό θέμα αναμένεται να συζητηθεί και να εγκριθεί από την Γενική της Συνέλευση που θα πραγματοποιηθεί στις 22 Ιανουαρίου.

Σύμφωνα με την σχετική πρόσκληση που δημοσιεύθηκε την Παρασκευή 22 του μήνα, στην Γ.Σ των μελών θα αποφασιστούν: “Σύμφωνα με το νόμο και το καταστατικό του Συνεταιρισμού, το Διοικητικό Συμβούλιο της ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΤΙΚΗΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ Ν. ΕΒΡΟΥ Συν.Π.Ε., καλεί τα μέλη της σε Έκτακτη Γενική Συνέλευση που θα πραγματοποιηθεί την 22η Ιανουαρίου 2018, ημέρα Δευτέρα και ώρα 18:30 στον χώρο του ξενοδοχείου GRECOTEL EGNATIA, για συζήτηση και λήψη αποφάσεων επί των παρακάτω θεμάτων της ημερήσιας διάταξης:
1) Έγκριση της συγχώνευσης της ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΤΙΚΗΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ Ν.ΕΒΡΟΥ ΣΥΝ.Π.Ε. με την ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΤΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ ΔΡΑΜΑΣ ΣΥΝ.Π.Ε. με απορρόφηση της πρώτης από την δεύτερη, σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 16 του Ν.2515/1997, του άρθρου 10 παρ. 5 του Ν. 1667/1986, όπως αυτή προστέθηκε με το άρθρο 98 του Ν. 4316/2014 και των άρθρων 69-77α του Κ.Ν. 2190/1920, όπως ισχύουν.
2) Υποβολή και έγκριση: α) του Σχεδίου Σύμβασης Συγχώνευσης, β) της Επεξηγηματικής Έκθεσης του Διοικητικού Συμβουλίου, γ) της έκθεσης του Ορκωτού Ελεγκτή, σύμφωνα με τα οριζόμενα στην παρ. 5 του άρθρου 16 του Ν.
2515/1997
3) Ορισμός εκπροσώπου του Συνεταιρισμού για την υπογραφή της συμβολαιογραφικής πράξης της σύμβασης συγχώνευσης.
Εάν δεν υπάρξει απαρτία η Γενική συνέλευση θα πραγματοποιηθεί, χωρίς άλλη πρόσκληση την 29/01/2018 και ώρα 18:30, στον ίδιο χώρο και με τα ίδια θέματα.
Δικαίωμα συμμετοχής στη Γενική συνέλευση έχουν όλα τα Μέλη, η εγγραφή των οποίων εγκρίθηκε σε προηγούμενες Γενικές Συνελεύσεις, ήτοι έως και 25/06/2017.
Προς αποφυγή ταλαιπωρίας, λόγω μη ύπαρξης απαρτίας στην παραπάνω Α΄επαναληπτική Συνέλευση, τα μέλη παρακαλούνται να προσέλθουν στην Β΄ επαναληπτική Γενική Συνέλευση της 05/02/2018 και
ώρα 18:30.
Το Διοικητικό Συμβούλιο θα μεριμνήσει για την έγκαιρη και προσήκουσα ενημέρωση των μελών του Συνεταιρισμού, σύμφωνα με τα όσα προβλέπονται στο άρθρο 73 Κ.Ν. 2190/1920”.

Θα προκύψει πιο ισχυρή Περιφεριακή Τράπεζα

λένε απ’ την διοίκηση της Συνεταιριστικής Έβρου

Από την πλευρά της διοίκησης της Συνεταιριστικής Τράπεζας Έβρου τονίζουν κατηγορηματικά ότι η συγκεκριμένη κίνηση στοχεύει στην δημιουργία μιας ισχυρής Περιφερειακής Τράπεζας και η συγχώνευση δεν έχει κανέναν κίνδυνο είτε για τις καταθέσεις των πελατών της, είτε για το προσωπικό που θα παραμείνει στην θέση του σε όλα τα υποκαταστήματα και στην κεντρική διοίκηση. Κι επειδή αναφέρεται ξεκάθαρα ότι η Συνεταιριστική Τράπεζα της Δράμας θα απορροφήσει αυτήν του Έβρου και ίσως δημιουργούνται αναπόφευκτα ερωτηματικά γιατί δεν θα συμβεί το αντίθετο, σπεύδουν να διεκρυνίσουν προκειμένου να καθησυχάσουν τις πιθανές ανησυχίες, ότι η συγκεκριμένη διατύπωση αφορά καθαρά τυπικά διαδικαστικά θέματα και όχι κάτι άλλο. Α

Τέλος, η Συνεταιριστική Τράπεζα που θα προκύψει δεν θα ονομάζεται ούτε Δράμας, ούτε Έβρου, αλλά θα έχει μια ονομασία που θα προσδιορίζει το νέο της ρόλο στην περιοχή. Μπορεί για παράδειγμα να ονομαστεί Συνεταιριστική Τράπεζα Ανατολικήξς Μακεδονίας και Θράκης. Όλα αυτά, οι αποφάσεις και οι εξλίξεις, τελούν φυσικά υπό την έγκριση της Τραπέζης της Ελλάδος, που είναι και αυτή η οποία ελέγχει τις διαδικασίες και τα πάντα στον τραπεζικό τομέα.