Αλεξανδρούπολη: Πολυεθνικές και αλυσίδα Super Market ενδιαφέρονται για τις αποθήκες ΚΥΔΕΠ και άλλους χώρους

Αλεξανδρούπολη: Πολυεθνικές και αλυσίδα Super Market ενδιαφέρονται για τις αποθήκες ΚΥΔΕΠ και άλλους χώρους

Η ανάπτυξη της Αλεξανδρούπολης τα επόμενα χρόνια δεν αποτελεί πλέον… μακρινό όνειρο, αλλά μια πραγματικότητα που η υλοποίηση της έχει ξεκινήσει αεγά αλλά σταθερά. Η μετατροπή της πόλης και της περιοχής σε ενεργειακό και όχι μόνο κόμβο και η αξιοποίηση του λιμανιού, δημιουργούν τεράστιο ενδιαφέρον μεγάλων ελληνικών και ξένων εταιρειών για την εξεύρεση χώρων κυρίως κοντά ή γύρω απ’ τον χώρο του λιμανιού.

Σύμφωνα με πληροφορίες μας από κορυφαία μεσιτικά γραφεία των Αθηνών αλλά και της Θεσσαλονίκης, υπάρχει έντονη κινητικότητα, αφού αναζητούνται κατάλληλοι χώροι από εταιρείες που πρόκειται να αναπτύξουν δραστηριότητες, προκειμένου να στεγάσουν γραφεία και αποθήκες.

Για παράδειγμα, νεοαναπτυσόμενη αλυσίδα SUPER MARKET πολυεθνικής εταιρείας η οποία επανήλθε στην Ελλάδα, έχει ήδη  βολιδοσκοπήσει για εξαγορά ή ενοικίαση τις αποθήκες της ΚΥΔΕΠ. Αν και το όνομα της δεν γνωστοποιείται, σύμφωνα με ανεπιβεβαιωμένες πληροφορίες μας πρόκειται για την αλυσίδα SPAR που μετά απο χρόνια επανέρχεται στην χώρα μας και θα αναπτυχθεί σε πολλές πόλεις.

Οι εκτιμήσεις και οι προβλέψεις των ειδικών του Real Estate, συγκλίνουν ότι η εγκατάσταση μεγάλων ελληνικών αλλά και Πολυεθνικών εταιρειών και η ανάπτυξη του Λιμανιού της Αλεξανδρούπολης θα δημιουργήσει μια νέα αγορά γύρω από το λιμάνι, με εμπορικές επιχειρήσεις, επιχειρήσεις εστίασης, συγκροτήματα γραφείων, logistics και άλλων παρεμφερών δραστηριοτήτων. Φυσικά τόσο μεγάλοι και αναξιοποίητοι χώροι όπως είναι οι αποθήκες της ΚΥΔΕΠ είναι αναμενόενο να προκαλούν ενδιαφέρον.