Βίτσας προς Παπανάτσιου: Αλλάξτε τα κριτήρια του επιδόματος νησιωτικότητας. Αδικούνται πολλοί Σαμοθρακίτες

Βίτσας προς Παπανάτσιου: Αλλάξτε τα κριτήρια του επιδόματος νησιωτικότητας. Αδικούνται πολλοί Σαμοθρακίτες

Επείγουσα επιστολή προς την Υφυπουργό Οικονομικών Κατερίνα Παπανάτσιου, έστειλε χθες Τετάρτη 27-12-2017 ο Δήμαρχος Σαμοθράκης Θανάσης Βίτσας, στην οποία επισημαίνει ότι υπάρχουν κριτήρια τα οποία εμποδίζουν στο να είναι δικαιούχοι του επιδόματος νησιωτικότητας πολλοί μόνιμοι κάτοικοι της Σαμοθράκης. 


Με την επιστολή ζητείται η άρση κάποιων προϋποθέσεων όπως η ακίνητη περιουσία, η δήλωση φιλοξενίας ως κατοικία, ο λανθασμένος ταχυδρομικός κώδικας κ.τ.λ., ώστε να είναι δικαιούχοι οι περισσότεροι κατά το δυνατόν μόνιμοι κάτοικοι.


Επίσης, ζητείται η διεύρυνση της προθεσμίας υποβολής αιτήσεων που έληξε ως γνωστόν χθες, προκειμένου να βοηθηθούν αυτοί που δεν μπορούν να την τηρήσουν λόγω ανωτέρας βίας.

Το συγκεκριμένο θέμα ανέδειξε και το evros-news.gr, επισημαίνοντας ότι ένα πολύ μεγάλο ποσοστό Σαμοθρακιτών λόγω των κριτηρίων δεν θα μπορέσει να εισπράξει το ειδικό κοινωνικό μέρισμα που δίνει η Κυβέρνηση μετά την κατάργηση του μειωμένου ΦΠΑ από την 1η Ιανουαρίου, αν και τα χρήματα αυτά σε καμιά περίπτωση φυσικά δεν καλύπτουν τις τεράστιες απώλειες εισοδήματος από την αύξηση του κόστους ζωής στο νησί.